SiolNET. Novice Slovenija
4,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Piranski župan: Dvema uradnikoma smo odrezali glavo

4,14

termometer

Đenio Zadković Piran župan
"Danes smo dvema najbolj pokvarjenima uradnikoma na občini odrezali glavo, dvema sodelavcema zgornji okončini, enemu jezik, enemu smo pa po insistiranju z ulice začasno zašili anus." To je izjava, ki je sprožila številne odzive na spletnih družbenih omrežjih. Foto: STA

Piranski župan Đenio Zadković je razburil z izjavo na omrežju Facebook, med drugim z zapisom, da so dvema uradnikoma odrezali glavo. Župan je pojasnil, da gre za sarkazem, s katerim je želel nekaterim kritikom v njim razumljivem jeziku povedati, da ne more biti tako radikalen, kot si nekateri želijo. Ob tem je opozoril na vsakodnevne pritiske.

"Vesela novica za tiste najbolj radikalne v skupini Gibanje Portorož. Danes smo dvema najbolj pokvarjenima uradnikoma na občini odrezali glavo, dvema sodelavcema zgornji okončini, enemu jezik, enemu smo pa po insistiranju z ulice začasno zašili anus." To je izjava, ki je sprožila številne odzive na spletnih družbenih omrežjih.

žrtev spletno nasilje cyberbully Novice Sovražni govor: Lahko v Sloveniji res vsak vsakomur napiše, kar želi?

Piran Genio zadković Foto: zajem zaslona O očitkih o neprimernem komuniciranju je novi piranski župan Zadković v soboto za POP TV dejal, da je bila izjava razumljena povsem napačno. Ob tem je izpostavil, da nekateri občani od njega pričakujejo nemogoče. "V hišo sem prišel, da dejansko naredim nekaj za njih, ampak ne na tak radikalen način, kot si marsikdo v tej naši skupini predstavlja," je Zadković dejal za televizijo.

V pogovoru za STA je opozoril na razliko med odprto skupino na Facebooku Gibanje Portorož, ki je po njegovih besedah forum, in Gibanjem za občino Piran, katerega pobudnik je sam in ki je uradno registrirana stranka.

"Skupina za to, da lahko ljudje povejo, kje jih čevelj žuli"

Skupino na omrežju Facebook Gibanje Portorož so po njegovih besedah ustanovili za izmenjavo idej, da lahko ljudje tam povedo, kje jih čevelj žuli. A kot pravi, v skupini od prvega dne miri ljudi, ki si želijo radikalnejših potez. "In ker se ta zadeva ni pomirila, sem dal izjavo, kakršno bi ti ljudje mogoče želeli od mene, takšno, za katero oni mislijo, da bi jo kot župan moral dati," je dejal in dodal, da je želel z izjavo sporočiti prav nasprotno, in sicer da ne bo deloval tako.

Mestna občina Maribor Novice Župani vlado pozivajo k povišanju povprečnine z rebalansom proračuna

Kot je še dejal, ljudje menijo, da je župan s čarobno palčko, ki bo vse uredil. Z omenjeno izjavo, ki je razburila del javnosti, pa jih je želel ustaviti. Priznal je, da je kot župan vsakodnevno deležen velikih pritiskov občanov, a zatrjuje, da jim je kos. Pričakuje pa razumevanje, ker je "samo človek". Poudaril je tudi, da želi iz občine nekaj narediti ter da želi in mora biti župan vseh ljudi, četudi mu nasprotujejo.

Povedal je še, da na občini v tem trenutku ne načrtuje kakšnih kadrovskih menjav, da za to ni razlogov, mogoče pa so notranje prerazporeditve.

Milan Balažic Novice Če je župan Moravč podal krivo prijavo, bo ministrstvo zahtevalo odškodnino #video s Novice Po 110 letih so se v Piranu znova lotili velikega projekta #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 69
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin