SiolNET. Novice Slovenija
2,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Če je župan Moravč podal krivo prijavo, bo ministrstvo zahtevalo odškodnino #video

2,18

termometer

Državni inšpektorat za okolje in prostor bo predvidoma v dveh tednih opravil pregled območja nekdanjega odkopa Drtija v lasti družbe Termit. Minister za okolje in prostor Jure Leben je danes naročil nova strokovna in neodvisna merjenja, če se bo prijava Občine Moravče izkazala za krivo, pa bo ministrstvo proti njej sprožilo odškodninsko tožbo.

Planet TV. Leben je 27. decembra lani prejel pisno prijavo o domnevnih kršitvah na območju nekdanjega odkopa Drtija. Pisno prijavo je ministru posredoval župan Občine Moravče Milan Balažic.

Minister je prijavo isti dan posredoval inšpektoratu za okolje in prostor ter naročil inšpekcijski pregled. Ta bo v skladu s prioritetami opravljen predvidoma v dveh tednih.

Kemis Moravče Termit odpadki Novice Geološki zavod: Izjave o meritvah in vzorčenju v Moravčah neresnične

Minister želi pomiriti občanke in občane Moravč

Leben je danes "glede na neprimerna medsebojna obtoževanja različnih institucij v javnosti" naročil nova "strokovna in neodvisna merjenja na podlagi vrtin, iz katerih bodo odvzeti vzorci tal". Z neodvisno analizo želi predvsem pomiriti občanke in občane Moravč, ki "upravičeno več ne vedo, komu lahko zaupajo", so sporočili z ministrstva.

Ob tem je opozoril še, da bo za izvedbo analiz namenjen davkoplačevalski denar. V primeru krive prijave bo tako ministrstvo proti Občini Moravče sprožilo odškodninsko tožbo.

Kemis Moravče Termit odpadki Novice Podjetja odgovarjajo Moravčam: S sumljivimi stvarmi se nam ne splača igrati voda termit thumb Novice Očividci: Strupene odpadke iz Kemisa v skafandrih zakopali v Moravčah #video

Podjetji Termit in Kemis sta očitke zavrnili. Geološki zavod Slovenije je zavrnil trditve Balažica glede nestrokovnega in zavajajočega vzorčenja v času njihove analize na območju nekdanjega odkopa Drtija, župan s sodelavci pa je direktorja geološkega zavoda Miloša Bavca danes povabil na soočenje argumentov. "Župan Milan Balažic v ničemer ne degradira stroke; šepava stroka degradira samo sebe," je poudaril v sporočilu za javnost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 52
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin