SiolNET. Novice Slovenija
6,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Vilfan po dveh mesecih zapušča Šarčev kabinet #video

6,03

termometer

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Peter Vilfan je premierju Marjanu Šarcu poslal odstopno izjavo, so sporočili iz DeSUS. Kot je zapisal, se je za odstop odločil po dveh mesecih medijskih pritiskov, saj ne želi obremenjevati dela vlade in premierja. Ob tem je napovedal "definitivni odhod iz slovenske politike". Šarec je odstop že sprejel.

Peter Vilfan Novice Vilfan: Furs ni izdal nobene odločbe, je pa društvo podalo samoprijavo

Šarec odstop Vilfana spoštuje. Na vprašanje, ali je bil odstop njegova zahteva ali lastna pobuda Vilfana, pa je dejal, da sta bila z državnim sekretarjem dogovorjena, da če bo Finančna uprava RS "kaj ugotovila, da bo odstopil, in tega se drži".

Peter Vilfan se je v težavah znašel po poročanju Reporterja, da naj bi Furs ugotovil kršitev davčnih predpisov, ko sta mu Radiotelevizija Slovenija (RTVS) in Pro Plus honorarje izplačevala na račun njegovega društva. Dacarji naj bi mu posledično zaračunali 30 tisoč evrov davka, kar je Vilfan zanikal.

Vilfan je sporočil še, da proti društvu ne poteka prekrškovni postopek, sploh pa ne proti njemu kot fizični osebi, "je pa društvo podalo samoprijavo, kjer skupaj s Fursom za večletno obdobje ugotavlja morebitne knjigovodske napake ali nepravilnosti, ta postopek pa je v zaključni fazi".

Tudi v DeSUS so zatrdili, da ne Vilfan ne društvo Fursu nista plačala nikakršnega zneska.

Novice Vilfan razkril, da je pravnomočno pogojno obsojen na osem mesecev zapora Peter Vilfan Novice Državni sekretar Vilfan se je odzval na domnevne davčne utaje #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin