SiolNET. Novice Slovenija
4,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vilfan: Furs ni izdal nobene odločbe, je pa društvo podalo samoprijavo

4,46

termometer

Peter Vilfan
Foto: Vid Ponikvar

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Peter Vilfan je sporočil, da Furs ni izdal nobene odločbe niti izrekel globe njegovemu športnemu društvu. "Furs ni ugotovil ničesar spornega okoli pogodb z medijskimi hišami, prav tako je bilo nesporno ugotovljeno, da so bili ti prihodki uporabljeni za delovanje društva," je zatrdil. Je pa društvo podalo samoprijavo.

S tem je državni sekretar v Šarčevem kabinetu Peter Vilfan zavrnil današnje navedbe v tedniku Reporter, da bo moral plačati okoli 30 tisoč evrov davka. Časnik namreč navaja, da naj bi Furs pri Vilfanu ugotovil kršitev davčnih predpisov, ko sta mu RTV Slovenija in Pro Plus honorarje izplačevala na račun njegovega društva.

Vilfan je sporočil še, da proti društvu ne poteka prekrškovni postopek, sploh pa ne proti njemu kot fizični osebi, "je pa društvo podalo samoprijavo, kjer skupaj s Fursom za večletno obdobje ugotavlja morebitne knjigovodske napake ali nepravilnosti, ta postopek pa je v zaključni fazi". V DeSUS so za STA tudi zatrdili, da Vilfan oz. društvo v tem času ni plačalo Fursu nikakršnega zneska.

Predsednik vlade Marjan Šarec od Vilfana pričakuje pojasnila glede navedb v Reporterju, so že zjutraj navedli v njegovem kabinetu.

Peter Vilfan Novice Državni sekretar Vilfan se je odzval na domnevne davčne utaje #video

Vilfan je zadevo Šarcu že pojasnjeval januarja, ko je prišlo do medijskega razkritja zgodbe. Tedaj je napovedal, da bo, v kolikor bi se izkazalo, da je prišlo do kakšnih napak, prevzel odgovornost. Dogovorjeni naj bi bili, da bo Vilfan v primeru, da bo Furs ugotovil nepravilnosti, odstopil kot državni sekretar.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil, da je sam poklical Vilfana in ta mu je zatrdil, da ni nobenega postopka. "Naredil je samoprijavo, Furs preverja te zadeve, ni pa izdana nobena odločba. Gre za netočno informacijo," je dodal Erjavec in izrazil željo, da Furs ta postopek na podlagi samoprijave čim prej zaključi.

Darij Krajčič Novice Poslanec LMŠ odstopil, ker je ukradel sendvič #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin