Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2016,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Vilfan DeSUS

Sreda, 2. 3. 2016, 18.16

8 let

Vilfan razkril, da je pravnomočno pogojno obsojen na osem mesecev zapora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Poslanec DeSUS Peter Vilfan je razkril, da ga je sodišče junija lani zaradi povzročitve prometne nesreče obsodilo na osem mesecev pogojne zaporne kazni s triletno preizkusno dobo.

Vilfan se ni pritožil, odstopiti s funkcije poslanca pa ne namerava, saj da je to že enkrat storil. Ob robu seje DZ, na kateri poslanci obravnavajo interpelacijo ministra Karla Erjavca, je dejal, da je po prometni nesreči spomladi 2014, v kateri je zbil pešca, naredil vse, kar je bilo mogoče, tudi odstopil kot poslanec.

"Menim, da sem primer, kako je treba ravnati" Takrat je bil član poslanske skupine nepovezanih poslancev. Zavedal se je, kot pravi, da to, kar se je zgodilo, ni bilo v redu. Vendar zdaj s funkcije ne namerava odstopiti še enkrat, saj da verjetno ne more dvakrat zaradi iste zgodbe.

Pravnomočno obsojen je bil sicer po volitvah v DZ. Vendar Vilfan meni, da je verjetno edini v Sloveniji, ki je po nesrečnem dogodku naredil vse, kar je treba narediti. "Menim, da sem primer, kako je treba ravnati," je dodal.

Na sodbo se ni pritožil, del jo je že prestal Sodba sodišča sicer v javnosti do zdaj ni bila znana, a Vilfan poudarja, da so sodbe javne. Kot je pojasnil danes, je okrožno državno tožilstvo predlagalo okrožnemu sodišču, da izreče t. i. kaznovalni sklep oz. predlagalo sodišču, da izreče sodbo brez glavne obravnave.

Sodišče se je strinjalo in presodilo, da je glede na okoliščine nesreče to primerna sodba, je pojasnil poslanec. Dodal je, da se na sodbo ni pritožil, del jo je že prestal.

Pojasnil je še, da je sodišče sodbo izreklo 29. junija lani, sam jo je po pošti prejel na dom. Dodal je, da se bo do konca življenja držal takratne zaveze po nesreči, da ne bo nikoli več sedel za volan, tudi če bo spil le kapljico alkohola.

Ne spreglejte