Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 9. 2024,
10.20

Osveženo pred

10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Sreda, 11. 9. 2024, 10.20

10 minut

Padlo bo ogromno dežja, kje ga bo največ? Arso izdal kar dve oranžni opozorili. #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,33

V noči na četrtek in v četrtek čez dan bodo nastajale nevihte z močnejšimi nalivi, ki bodo pogostejše in izrazitejše na zahodu in severu Slovenije. Večji del dneva bo še razmeroma toplo, proti večeru pa se bo občutno ohladilo. Ob tem bo zapihal okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem se bo v noči na petek krepila burja. V visokogorju bo lahko zapadlo pol metra snega, snežinke bodo pobelile tudi sredogorje. Zaradi pričakovanih močnejših nalivov je agencija za okolje (Arso) razširila oranžno opozorilo na celotno Slovenijo.

Arso oranžno opozorilo razširil nad celotno državo

Pred nami je že drugi večji val padavin v tem tednu. V noči na četrtek in v četrtek čez dan bodo nastajale obilnejše padavine. Nastajale bodo nevihte z močnejšimi nalivi, so zapisali pri Arsu. Razširili so včeraj razglašeno oranžno opozorilo.

Oranžno opozorilo Arso | Foto: Arso Foto: Arso

Bodo reke poplavljale?

Ponoči in jutri zjutraj bodo reke začele naraščati sprva na zahodu, dopoldne in čez dan pa tudi drugje po državi. Predvsem v zahodni, osrednji in severni Sloveniji bodo ob hitrem naraščanju verjetna razlivanja hudourniških vodotokov in manjših rek, posamezni vodotoki lahko tudi poplavijo, so zapisali pri Arsu.

Dodajajo še, da bo hitro narasla Sava v zgornjem in srednjem toku. Ob naraščanju rek bo jutri zvečer prevladovala velika vodnatost rek, le na vzhodu in severovzhodu bo vodnatost rek srednja.

Agencija za okolje je izdala oranžno hidrološko opozorilo zaradi možnosti poplav rek in hudournikov. | Foto: Arso Agencija za okolje je izdala oranžno hidrološko opozorilo zaradi možnosti poplav rek in hudournikov. Foto: Arso

Na sliki je izračun pričakovane količine padavin po enem izmed meteoroloških modelov. Največ padavin pričakujemo na zahodu države, proti vzhodu se bodo količine padavin zmanjševale. | Foto: meteologix Na sliki je izračun pričakovane količine padavin po enem izmed meteoroloških modelov. Največ padavin pričakujemo na zahodu države, proti vzhodu se bodo količine padavin zmanjševale. Foto: meteologix

Arso
Novice Polarni zrak drvi proti Sloveniji. Lahko kakšno snežinko zanese celo v dolino? #animacija
Sneg
Novice Močno se bo ohladilo, sneg že v četrtek. PIC: Previdno. Na pot se odpravite prej. #video

 

Ne spreglejte