SiolNET. Novice Slovenija
3,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odstopila strokovna direktorica UKC Ljubljana

3,67

termometer

Jadranka Buturović Ponikvar |  | Foto: STA/Nebojša Tejić
Foto: STA/Nebojša Tejić

Po poročanju Dela je danes s položaja odstopila strokovna direktorica ljubljanskega UKC Jadranka Buturović Ponikvar. Položaj je zasedala od leta 2017.

Takratni člani sveta UKC so Buturović Ponikvar za strokovno direktorico naše največje bolnišnice imenovali konec novembra 2017. Buturović Ponikvar je takrat napovedala, da bo njena ključna naloga ohraniti visoko doseženo raven v UKC in omogočiti nadaljnji razvoj UKC v stabilnih, umirjenih in ustvarjalnih pogojih. Po štiriletnem mandatu so ji člani sveta UKC konec septembra 2021 podelili nov mandat, poroča STA.

Njena poteza ni bila pričakovana, poznavalci dogajanja pa jo povezujejo s težavami, ki so se zgrnile nad največjo bolnišnico in segajo od zasebnega honorarja dr. Romana Bošnjaka do skrb vzbujajočih ugotovitev revizije poslov bolnišnice z dobavitelji, so zapisali v Dnevniku.

V UKC zaposlena že 35 let

Buturović Ponikvarjeva, rojena v Pulju, je po podatkih UKC poklicno pot začela v Beogradu, kjer je leta 1980 končala medicinsko fakulteto in diplomirala kot najboljša študentka v letniku. Tri leta pozneje je na beograjski medicinski fakulteti magistrirala iz urologije, leta 1988 pa je v UKC Beograd opravila specialistični izpit iz interne medicine.

Leta 1993 je doktorirala na medicinski fakulteti v Ljubljani, leto pozneje je postala docentka, 1999 izredna profesorica in leta 2004 redna profesorica na katedri za interno medicino medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Od leta 2005 ima naziv višja svetnica.

V UKC Ljubljana je zaposlena od leta 1988. V svoji poklicni karieri je med drugim vodila enoto za otroško dializo in transplantacijo, kasneje pa oddelek za ultrazvok na kliničnem oddelku za nefrologijo, bila je tudi predstojnica kliničnega oddelka za nefrologijo.

UKC Ljubljana Novice Jug: Strokovni svet UKC v primeru Bošnjak ni odkril strokovnih nepravilnosti #video Zdravniki UKC Novice Brez javnega razpisa do 300 tisoč evrov vrednega posla z UKC Ljubljana?
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin