SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Objavljen non-paper: to so bili Kučanovi načrti za BiH

10

termometer

Milan Kučan
Foto: STA

Vlada je na včerajšnji seji umaknila oznako zaupno z dokumenta o mogočih nadaljnjih poteh za uspeh procesa ustavne reforme Bosne in Hercegovine iz leta 2011. Objavljamo celotno poročilo na 17 straneh.

Tukaj lahko preberete dokument o BiH, ki ga je pred desetimi leti na podlagi sklepa vlade Boruta Pahorja v vlogi posebnega poročevalca za BiH pripravil nekdanji predsednik Milan Kučan. Dokument je na voljo javnosti, ker je včeraj vlada Janeza Janše z njega odstranila oznako zaupno.

1 / 17
2 / 17
3 / 17
4 / 17
5 / 17
6 / 17
7 / 17
8 / 17
9 / 17
10 / 17
11 / 17
12 / 17
13 / 17
14 / 17
15 / 17
16 / 17
17 / 17
Borut Pahor Novice Pahor: Kučanovo poročilo bi moralo ostati zaupno

Pahor proti objavi

Predsednik republike Borut Pahor, ki je pred desetletjem kot predsednik vlade naročil dokument, meni, da bi moralo poročilo nekdanjega predsednika Milana Kučana ostati zaupno. "To poročilo ni namenjeno javnosti, namenjeno je političnim odločevalcem in menim, da bi moralo pri tem ostati," je dejal Pahor.

Milan Kučan Novice Mustafa Cerić v odprtem pismu Kučanu: Tudi ti, prijatelj?

Kučan: Gre za deset let star dokument

Kot je danes za STA še pojasnil Kučan, je to poročilo tedaj pripravil za Pahorja, ki naj bi o problemu BiH govoril na zasedanju Evropskega sveta. "Pripravljeno je bilo z mojimi pogledi na probleme, s katerimi živi BiH. Staro je deset let. V njem govorim predvsem o tem, da bi se morala EU v veliko večji meri zavzeti za BiH, ki je, kot sem jaz napisal, nefunkcionalna država, jo najprej usposobiti, da bi potem lahko bila sposobna za pogajanja o izpolnjevanju pogojev za vstop v EU," je povedal Kučan.

Milan Kučan Novice Kučanov non-paper o BiH ni več zaupen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin