SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Objavljamo potrdilo o Masleševi diplomi, ki so nam ga poslali iz Sarajeva

10

termometer

Branko Masleša |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

S pravne fakultete v Sarajevu so nam poslali potrdilo o diplomi vrhovnega sodnika Branka Masleše. Kot je med drugim razvidno iz dokumentov, je Masleša diplomiral leta 1975 in pridobil naziv diplomirani pravnik. Potrdilo o Masleševem pravosodnem izpitu, za katero smo v skladu z zakonom o dostopu do informacij javnega značaja prosili vrhovno sodišče, še vedno čakamo.

Ali bi moralo slovensko pravosodje omogočiti dostop do podatkov o diplomi in pravosodnem izpitu vrhovnega sodnika Branka Masleše?

  • Da. 10133 glasov
    94,11%
  • Ne. 634 glasov
    5,89%
Oddanih 10767 glasov
Ura moči Novice Ura moči: "Afera Masleša odpira pokrovko tam, kjer je ne bi smela" #video masleša diploma | Foto: Peter Jančič Siol Plus Silvestrski poljub Violete Tomić Masleša diploma | Foto: Branko Masleša Novice Kam so izginili podatki o Masleševi izobrazbi?

Najprej so zagrozili s tožbo

V zadnjem obdobju so na družabnih omrežjih zakrožila številna namigovanja, da vrhovni sodnik Masleša nima ustrezne pravne izobrazbe. Za pojasnila smo se zato obrnili na sarajevsko pravno fakulteto in na vrhovno sodišče, kjer so se najprej odzvali z naslednjo grožnjo s tožbo:

"Vprašanje obstoja diplom sodnikov je, upoštevajoč zakonsko predpisan postopek izvolitve, v katerem se presoja izpolnjevanje pogojev za zasedbo sodniškega mesta, odveč. Vrhovni sodnik bo glede zapisanih neresnic vložil tožbo. Znesek odškodnine bo nakazal v dobrodelne namene."

Kdaj in kje je Masleša opravil pravosodni izpit?

Ker smo z vprašanji vztrajali, so nam v nadaljevanju odgovorili tako: "V zvezi z vašimi vprašanji dodajamo, da, kot je bilo že pojasnjeno, tudi v omenjenem tvitu, sodniki nastopijo sodniško funkcijo po zakonsko predpisanem postopku izvolitve, v katerem se presoja izpolnjevanje pogojev za zasedbo sodniškega mesta. Zato je po tej plati vprašanje o diplomi oz. izpolnjevanju zakonsko določenih pogojev nerelevantno. Glede na vaša ponovna vprašanja v zvezi s tem pa dodajamo, da je vrhovni sodnik Branko Masleša diplomiral na Pravni fakulteti v Sarajevu, diploma št. 3227 z dne 27. junija 1975."

Pri tem nam na vprašanja o tem, kateri naziv in kakšno stopnjo izobrazbe je Masleša pridobil z diplomo ter kdaj in kje je opravil pravosodni izpit, niso odgovorili.

Branko Masleša Novice To so ključna vprašanja o Masleševi diplomi, na katera še vedno ni odgovorov #video Branko Masleša Novice Masleševa diploma in ustrahovanje novinarjev: dobili smo prve odzive

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin