Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2023,
7.47

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Svet RTV RTV Slovenija

Četrtek, 24. 8. 2023, 7.47

6 mesecev

Nova uprava RTVS bo svoje načrte danes predstavila svetu zavoda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Seja Sveta RTV Slovenija | Svet RTVS bo danes med drugim obravnaval predlog za soglasje k razrešitvi vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije.  | Foto Bojan Puhek

Svet RTVS bo danes med drugim obravnaval predlog za soglasje k razrešitvi vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije.

Foto: Bojan Puhek

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) se je ob 14. uri sestal na izredni seji, na kateri bodo razpravljali o načrtih in prioritetah nove uprave RTVS za leto 2024. Svetniki so se odločili o tem razpravljati za zaprtimi vrati. V nadaljevanju bodo odločali tudi o soglasju k razrešitvi v. d. direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije.

Z izvolitvijo delavskega direktorja se je 16. avgusta s polnimi pooblastili konstituirala nova štiričlanska uprava RTVS. Sestavljajo jo predsednik uprave Zvezdan Martić, člana uprave Simon Kardum in Andrej Trček ter delavski direktor, tudi član uprave, Franci Pavšer.

Svetniki so upravo zato povabili, da jim predstavi "zatečeno stanje stvari" ter svoje prioritetne kratkoročne načrte in aktivnosti, izhaja iz obrazložitve sklica seje. V svojem prvem sporočilu zaposlenim je uprava sicer zapisala, da "je situacija resna, vendar bomo naredili vse, da vzpostavimo normalno, profesionalno, strpno in povezovalno delovno okolje". Zaposlene je nova uprava že obvestila tudi o umiku 38 opozoril pred odpovedjo delovnega razmerja in sindikate povabila na pogajanja o njihovih stavkovnih zahtevah.

Svet RTV o predlogu za razrešitev Uroša Urbanije

Obenem bo svet RTVS danes obravnaval tudi predlog za soglasje k razrešitvi vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije, ki mu ga je vodstvo zavoda posredovalo na dan konstituiranja uprave. Vodstvo je zaprosilo, da svet o soglasju odloči v petnajstih dneh.

Urbanija je tedaj sporočil, da je Martić sprožil "postopek izredne odpovedi v. d. direktorja televizije", kot razlog pa navedel, da je dolgoletni pomočnici za finance marca 2023 dal nekaj pooblastil.

Nova uprava je sicer v petek že objavila razpise za položaje direktorjev televizije, radia in digitalnih vsebin. Kandidati imajo čas za prijavo do 8. septembra.

Direktorjema radia in televizije je mandat prenehal z uveljavitvijo novele zakona o RTVS, ki je predvidela spremenjen način upravljanja zavoda. Novela je na novo predvidela tudi imenovanje direktorja digitalnih vsebin.

Rtv
Novice Nova uprava RTVS objavila razpise za direktorje
Uroš Urbanija
Novice Proti Urošu Urbaniji sprožen postopek izredne odpovedi
Rtv
Novice Franci Pavšer izvoljen za delavskega direktorja na RTV Slovenija

 

Ne spreglejte