Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2023,
17.20

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Zvezdan Martič Uroš Urbanija RTV Slovenija

Četrtek, 17. 8. 2023, 17.20

8 mesecev, 3 tedne

Proti Urošu Urbaniji sprožen postopek izredne odpovedi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Uroš Urbanija | Uroš Urbanija je sporočil, da je Zvezdan Martić včeraj proti njemu sprožil "postopek izredne odpovedi v. d. direktorja televizije". | Foto Ana Kovač

Uroš Urbanija je sporočil, da je Zvezdan Martić včeraj proti njemu sprožil "postopek izredne odpovedi v. d. direktorja televizije".

Foto: Ana Kovač

Vršilec dolžnosti direktorja Televizije Slovenija Uroš Urbanija je sporočil, da je novi predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan Martič včeraj, na zadnji dan svojega mandata v vlogi vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTVS, proti njemu sprožil postopek izredne odpovedi.

Urbanija je na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, dodal, da je najbolj bizaren razlog odpovedi. "Ker sem dolgoletni pomočnici za finance, ki je bila to najmanj pod petimi direktorji na TVS že 25 let, marca 2023 dal nekaj pooblastil. Da je stvar še bolj bizarna: Martič trdi, da tega ni dovolil Andrej Grah Whatmough," je zapisal Urbanija.

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi je odpoved, na podlagi katere delavcu delovno razmerje preneha brez odpovednega roka.

Rtv
Novice Franci Pavšer izvoljen za delavskega direktorja na RTV Slovenija

Časnik Večer se je z vprašanji o izredni odpovedi Urbaniji obrnil na službo za odnose z javnostmi RTVS, vendar primera niso želeli komentirati. Resničnosti trditev Urbanije jim prav tako ni uspelo preveriti pri Martiču, saj ni bil dosegljiv.

Menjave tudi na MMC

Večer še poroča, da je Martič v vlogi vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTVS pooblastilo za vodenje Multimedijskega centra RTVS (MMC) odvzel vršilcu dolžnosti vodje MMC Anžetu Ančimerju. Pooblastilo je do konca avgusta prenesel na Kajo Jakopič. Še vedno pa na položaju vršilca dolžnosti urednika MMC ostaja Igor Pirkovič.

Svet zavoda RTVS je Martiča za predsednika uprave RTVS imenoval 13. julija, za dva člana uprave pa na Martičev predlog direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška Simona Karduma in Andreja Trčka iz pravne pisarne RTVS. Zaposleni so za delavskega direktorja, ki je četrti član uprave, v včerajšnjem drugem krogu izvolili Francija Pavšerja. S tem se je konstituirala uprava RTVS, ki je danes začela delo.

Ne spreglejte