Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 1. 2018,
13.34

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

3

Natisni članek

pretep Maribor noad

Petek, 19. 1. 2018, 13.34

6 let, 3 mesece

Tragični pretep v Mariboru posledica ustavljenega vozila #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

3

Pretep pred dvema tednoma na Vodnikovem trgu v Mariboru, v katerem je življenje izgubil 25-letni Mariborčan, se je po dozdajšnjih ugotovitvah kriminalistov zgodil po tem, ko je na cesti ob tamkajšnjem lokalu ustavilo vozilo. Verbalni obračun s potniki v vozilu za njim in skupino v bližini je prerastel v nasilje. Trenutno so v priporu trije ljudje.

Video: Planet TV

Kot je na novinarski konferenci povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda, je po zaprtju enega  od gostinskih lokalov na Vodnikovem trgu najprej prišlo do verbalnega spora med skupinama moških iz  Maribora in z območja Celja.

Devetčlanska skupina iz okolice Celja je pred krožiščem vstopala v vozilo, kar je pot zaustavilo skupini petih Mariborčanov, ki so se pripeljali za njimi. Verbalni spor je prešel v napad Mariborčanov in vsesplošni pretep med skupinama.
 

Video: Planet TV

V pretep so se vključili še trije moški iz Maribora in okolice, ki so pred tem stali v bližini kioska s hitro prehrano. Med  njimi  je bil tudi moški, ki je bil v pretepu hudo poškodovan in je nekaj dni pozneje v bolnišnici umrl. V trebuh je bil zaboden za enim od vozil, ko je obležal, pa sta mu dva očividca nudila pomoč in obvestila reševalce.

Preiskava poteka v dveh smereh. Prva je v zvezi s kaznivim dejanjem nasilništva, druga pa s povzročitvijo posebno hude telesne poškodbe, ki se je končala s smrtjo.

Priprti trije osumljenci iz okolice Maribora

V okviru prve so k preiskovalnemu sodniku ta teden pripeljali tri osumljence, stare 28, 35 in 44 let, vsi so iz območja Maribora. "Vsi privedeni so že v preteklosti bili v postopkih za kazniva dejanja z elementi nasilja," je povedal Munda. Vse tri osumljence so včeraj zaslišali pri preiskovalnem sodniku, ki je zoper vse tri odredil pripor.

Do zdaj so mariborski kriminalisti opravili več kot sto razgovorov z ljudmi, ki bi o dogodku in kaznivih dejanjih lahko nudili koristne podatke, zasegli več predmetov, opravili eno hišno preiskavo in več poligrafskih testiranj. "Preiskava je v zaključni fazi," še sporoča Munda.

Ni znano, ali je priprt tudi človek, ki je povzročil hudo telesno poškodbo

Ko bodo kriminalisti obdelali obsežno gradivo, ki so ga zbrali, bodo lahko storili nadaljnje korake še v drugem delu preiskave. Ali je med priprtimi tudi človek, ki je 25-letnika hudo telesno poškodoval, še ni jasno.

Čeprav je bilo v dogodek vpletenih veliko število ljudi in je bilo tudi veliko očividcev, je policija na poziv javnosti dobila le malo informacij.

Pretep se je zgodil v nedeljo, 7. januarja, zjutraj pri osrednji mariborski tržnici. Nato so reševalci v Univerzitetni klinični center Maribor prepeljali tri ljudi, med njimi tudi 25-letnika s posebno hudimi poškodbami, ki je pozneje umrl.

Ne spreglejte