SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iz dneva v dan slabše: V Sloveniji skoraj 900 na novo okuženih

10

termometer

V Sloveniji smo v petek zabeležili 897 na novo okuženih z novim koronavirusom, kar je nov rekord. Še eno okužbo pri slovenskem državljanu so potrdili v tujini. Skupno imamo torej 898 okuženih. Opravljenih je bilo 5.605 testov, od tega je bilo pozitivnih 16 odstotkov. Umrle so še štiri osebe. 

 

 

 Trenutno imamo zaradi koronavirusa v Sloveniji hospitaliziranih 250 oseb, od tega 43 na intenzivni negi.

Do danes se je v Sloveniji s koronavirusom okužilo 12.414 oseb. Aktivnih okužb je 6.082. Skupno je umrlo 182 oseb.

Miha Mazzini (primerno za TOP 2) Siol Plus Miha Mazzini: Ruska ruleta kot nacionalni šport Nemčija Novice Nemčija svojim državljanom: Nikar ne hodite v te dele Slovenije

Opozorila o pomanjkanju kadra za oskrbo bolnikov

Iz zdravstva medtem prihajajo opozorila o pomanjkanju kadra za oskrbo bolnikov s covid-19. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so mejo 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v 14-dnevnem obdobju presegli v devetih od 12 regij. Dodatno sta se na seznamu rdečih znašli še pomurska in podravska regija, na oranžnem seznamu pa ostajajo primorsko-notranjska, goriška in obalno-kraška regija.

Ne iščejo več vseh stikov

Epidemiologi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) zaradi vse večjega števila okuženih sicer več ne iščejo vseh stikov okuženih. Še naprej obravnavajo potrjeno okužene, pri stikih pa so se omejili le na rizične skupine, pri katerih bodo po poročanju Radia Slovenije še naprej izdajali tudi karantenske odločbe.

"Iščemo stike v domovih starejših občanov, socialnovarstvenih zavodih, v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, kot so šole in vrtci, v zdravstvenih ustanovah in pa v skupnem gospodinjstvu. Za vse ostale tesne stike, na primer na delovnem mestu, pri prostočasnih dejavnostih ipd., stikov več ne iščemo in ne obravnavamo, ampak se prosi osebo, ki je pozitivna na covid-19, da obvesti svoje stike in jim posreduje navodila NIJZ," je za radio dejala Nadja Šinkovec Zorko iz NIJZ, povzema STA.

Gripa. Virus. Pljučnica. Maska. Koronavirus. Novice To so ključne novosti, ki od danes veljajo v Sloveniji

V rdečih regijah omejitve in prepovedi pri ponujanju storitev

Skladno z zadnjimi odločitvami vlade je v rdečih statističnih regijah z najslabšo epidemiološko sliko od danes začasno prepovedano opravljati gostinsko dejavnost v lokalih. Prepovedano je tudi ponujanje storitev v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih, za frizerje in kozmetike pa veljajo strožje omejitve.

Center slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka telovadnica Novice Okužene starostnike bodo namestili kar v telovadnico #video Koronavirus na Nizozemskem Novice Epidemija bo razglašena kmalu, kateri ukrepi sledijo?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin