Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
29. 1. 2019,
10.19

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

7

Natisni članek

samohranilka invalidi hiša

Torek, 29. 1. 2019, 10.19

5 let, 2 meseca

Samohranilka z invalidnim otrokom še vedno ni dosegla svojega cilja #video

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

7

Helena Čampa, samohranilka z dvema otrokoma, je zelo vesela in zadovoljna, ker so se številni posamezniki in društva aktivirali ter ji pomagali pri zbiranju sredstev za ohranitev strehe nad glavo, a še vedno ni zbrala dovolj denarja za odkup hiše, v kateri živi.

Pomoč se zbira prek Prostovoljnega gasilskega društva Log, Loška cesta 18, 1358 Log pri Brezovici. Znesek lahko nakažete na transakcijski račun:

SI56 1914 6500 3639 398

Sklic: SI00 08012002

Namen plačila: HIŠA

Novice Samohranilki z invalidnim otrokom grozi izguba strehe nad glavo #video

Helena Čampa je mati samohranilka z dvema otrokoma. En je invalid s hudo epilepsijo, ki ne hodi in ne govori, drugi je študent brez rednih dohodkov. Zdaj so se znašli v težkem položaju, grozi jim izguba strehe nad glavo. Helena 24 ur na dan skrbi za bolnega otroka, ki zaradi bolezni potrebuje stalno nego in skrb. Ostala je brez partnerjeve pomoči, ta pa jo je še dodatno izigral.

Zaradi osebnega stečaja nekdanjega partnerja mora do 5. februarja zbrati 70 tisoč evrov, da bi obdržala hišo, v kateri živijo. To hišo sta z nekdanjim partnerjem pred leti kupila s stanovanjskim posojilom, ker je bila primerna za otroka s posebnimi potrebami.

Video: Planet TV

Del hiše se prodaja na dražbi

Sama je lastnica četrtine, nekdanji partner pa treh četrtin hiše. In ravno njegov delež se prodaja na dražbi, Helena pa denarja za odkup nima. Vrednost hiše, v kateri živijo, je za Heleno višja od denarne, saj je prilagojena za otroka s posebnimi potrebami.

E-oskrba
Trendi Inovativna rešitev oskrbe na daljavo za starejše, invalide in kronične bolnike

"Ne želim, da bi se komurkoli smilila. Želim le predstaviti, kakšna je situacija in da nikoli v življenju ne bi šla v to, če bi imela kakšno drugo rešitev," pripoveduje Helena. A druge rešitve zaradi 24-urne skrbi za najmlajšega sina nima. S 560 evri nadomestila za izgubljeno delo, 202 evroma dodatka za nego otroka s posebnimi potrebami in 94 evri otroškega dodatka mora odplačevati dvojno posojilo za hišo ter skrbeti za dva sinova.

Invalidski voziček
Novice Invalidske organizacije opozarjajo na nižanje sredstev

Nekdanji partner je za sabo pustil neodplačano posojilo

Ko je bil njen sin Nik star štiri leta, je spoznala nekdanjega partnerja. "Poznal je situacijo, poznal je otroka," pripoveduje. Skupaj so se preselili v hišo, kjer Helena z obema otrokoma živi še danes. Pred osmimi leti jih je zapustil in pustil neodplačano posojilo. Njemu bodo dolgovi z osebnim stečajem odpisani, njej ne grozi le izguba doma. Najmlajšemu sinu lahko selitev drugam ogrozi življenje. "Moraš se boriti, ne morem odnehati, nimam časa, da bi zdaj obupala in se ne bi borila naprej," sklene Helena.

Ne spreglejte