SiolNET. Novice Slovenija
3,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po nesreči v Woopu umrl član akrobatske skupine Dunking Devils

3,46

termometer

Trampolin |  | Foto: Matic Eržen, oblikovanje NPlan
Foto: Matic Eržen, oblikovanje NPlan

Akrobat, ki je v trampolin parku Woop na Leskoškovi cesti v Ljubljani v soboto med športno aktivnostjo na trampolinu padel v jamo pod trampolinom in se poškodoval, je umrl, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Po poročanju Slovenskih novic gre za 22-letnega člana akrobatske skupine Dunking Devils.

Natančne podrobnosti o nesreči še vedno niso znane, saj policisti še zbirajo informacije, znano pa je, da znakov morebitnih kaznivih dejanj niso ugotovili. 

Nesreča se je v Woopu zgodila v soboto okoli 17. ure, ko je akrobat v športnem parku med treningom padel med športne blazine in se huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Trampolin Novice Huda nesreča v trampolin parku Woop, poškodoval se je profesionalni akrobat

Generalni direktor trampolin parka Woop Miran Razoršek je potrdil navedbe medijev, da je bil v nesreči udeležen "polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolinskega parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge". 

"Prejeli smo tragično novico o smrti v soboto poškodovanega akrobata in člana akrobatske skupine. Novica nas je izjemno pretresla, saj je bil drag član naše skupnosti. V mislih smo z njegovo družino in ji izrekamo iskreno sožalje. Od sobote ves čas sodelujemo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. Po do zdaj zbranih informacijah ne gre za kaznivo dejanje, saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju," je še sporočil Razoršek.  

Direktor: Izpolnjeni so bili vsi pogoji za varno uporabo 

Pojasnil je še, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oziroma pristankov.

"Gre za del športne infrastrukture, ki je del vseh bolje opremljenih gimnastičnih centrov in dvoran, namenjena pa je varnemu blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov," je še dodal Razoršek. 

Ob tem so bili sicer po njegovih zagotovilih izpolnjeni vsi pogoji za varno uporabo in preventivni ukrepi. Poškodovani je ob dogodku prejel takojšnjo pomoč zaposlenih, ki so ga nato tudi nemudoma predali ljubljanskim reševalcem.

Policija Novice Delovna nesreča v Kamniku: delavec padel s tovornega vozila, njegovo življenje je ogroženo Nesreča balona Novice V strmoglavljenju balona v Avstriji devet ranjenih slovenska policija Novice Mariborski policisti prosijo za informacije o prometni nesreči zunaj naselja Spodnji Slemen
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin