Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2022,
13.40

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

8

Natisni članek

noad poškodba nesreča nesreča woop park Woop

Torek, 15. 11. 2022, 13.40

1 leto, 5 mesecev

Po nesreči v Woopu umrl član akrobatske skupine Dunking Devils

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

8

Trampolin | Foto Matic Eržen, oblikovanje NPlan

Foto: Matic Eržen, oblikovanje NPlan

Akrobat, ki je v trampolin parku Woop na Leskoškovi cesti v Ljubljani v soboto med športno aktivnostjo na trampolinu padel v jamo pod trampolinom in se poškodoval, je umrl, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Po poročanju Slovenskih novic gre za 22-letnega člana akrobatske skupine Dunking Devils.

Natančne podrobnosti o nesreči še vedno niso znane, saj policisti še zbirajo informacije, znano pa je, da znakov morebitnih kaznivih dejanj niso ugotovili. 

Nesreča se je v Woopu zgodila v soboto okoli 17. ure, ko je akrobat v športnem parku med treningom padel med športne blazine in se huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Trampolin
Novice Huda nesreča v trampolin parku Woop, poškodoval se je profesionalni akrobat

Generalni direktor trampolin parka Woop Miran Razoršek je potrdil navedbe medijev, da je bil v nesreči udeležen "polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolinskega parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge". 

"Prejeli smo tragično novico o smrti v soboto poškodovanega akrobata in člana akrobatske skupine. Novica nas je izjemno pretresla, saj je bil drag član naše skupnosti. V mislih smo z njegovo družino in ji izrekamo iskreno sožalje. Od sobote ves čas sodelujemo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. Po do zdaj zbranih informacijah ne gre za kaznivo dejanje, saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju," je še sporočil Razoršek.  

Direktor: Izpolnjeni so bili vsi pogoji za varno uporabo 

Pojasnil je še, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oziroma pristankov.

"Gre za del športne infrastrukture, ki je del vseh bolje opremljenih gimnastičnih centrov in dvoran, namenjena pa je varnemu blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov," je še dodal Razoršek. 

Ob tem so bili sicer po njegovih zagotovilih izpolnjeni vsi pogoji za varno uporabo in preventivni ukrepi. Poškodovani je ob dogodku prejel takojšnjo pomoč zaposlenih, ki so ga nato tudi nemudoma predali ljubljanskim reševalcem.

Policija
Novice Delovna nesreča v Kamniku: delavec padel s tovornega vozila, njegovo življenje je ogroženo
Nesreča balona
Novice V strmoglavljenju balona v Avstriji devet ranjenih
slovenska policija
Novice Mariborski policisti prosijo za informacije o prometni nesreči zunaj naselja Spodnji Slemen
Ne spreglejte