Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2021,
6.46

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

8

Natisni članek

noad nesreča nesreča

Petek, 12. 2. 2021, 6.46

3 leta, 2 meseca

Nesreča s smrtnim izidom: kombinirano vozilo zbilo 68-letnega pešca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

8

Prometna nesreča | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Včeraj okoli 21. ure zvečer se je na regionalni cesti v naselju Ajdoviščina zgodila prometna nesreča IV. kategorije s smrtnim izidom, v kateri sta bila udeležena 42-letni voznik kombija in pešec. Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost voznika osebnega avtomobila in nepravilna hoja 68-letnega pešca. 

slovenska policija
Novice S prodajo starodavnih verskih kodeksov želeli zaslužiti tri milijone evrov #foto

Kot so sporočili s policijske uprave Nova Gorica, je bilo na kraju dogodka ugotovljeno, da je 42-letni voznik kombija v omenjenem naselju vozil po Vipavski cesti iz smeri Bevkove ulice proti Vipavi. V bližini ene od stanovanjskih hiš na Vipavski cesti, kjer je vozišče razsvetljeno z javno razsvetljavo, voznik kombija hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, preglednosti, vidljivosti ter svojim vozniškim sposobnostim, da bi uspel ustaviti pred oviro, ki jo je lahko glede na okoliščine  pričakoval. 

S prednjim delom vozila trčil v pešca

S prednjim desnim delom vozila je trčil v pešca, ki je hodil po desni strani vozišča, kljub temu da ob levem robu vozišča poteka površina za pešce - pločnik. Po trčenju je pešca odbilo na desno smerno vozišče, kjer je obležal. Zaradi hudih telesnih poškodb je umrl na kraju nesreče. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno in kasneje tudi potrjeno, da je v hudi nesreči na Ajdovskem življenje izgubil 68-letni moški, začasno bivajoč na območju Upravne enote Ajdovščina.

O nesreči s smrtnim izidom je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe - preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in  Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča je bila odrejena sodna obdukcija na  Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega. Vozniku kombija je bil v postopku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini.

slovenska policija
Novice Policija zaradi razjasnitve nesreče prosi za pomoč

Poleg policistov in reševalcev nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja nesreče. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tragične nesreče in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda zoper 42-letnega voznika kombija podali ustrezen ukrep, pojasnjujejo na policiji.

Ob tem policija zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče poziva morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije v zvezi z včerajšnjim dogodkom, da pokličejo policiste Postaje prometne policije Nova Gorica Žnidaršičeva ulica 17,  Šempeter pri Gorici, telefon: (05) 393 41 00 oziroma pišejo na e-naslov: ppp_nova_gorica.pung@policija.si. Lahko se zglasijo tudi  na katerikoli drugi najbližji policijski postaji oziroma pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

hrvaška policija
Novice V Zagrebu priprli 79-letnega prodajalca kokaina
Ne spreglejte