Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 1. 2022,
10.33

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

poškodba policija prehitevanje avtomobil voznik Motorist nesreča nesreča

Ponedeljek, 17. 1. 2022, 10.33

2 leti, 3 mesece

Nepravilno prehitevanje v Brdih. Motorist obležal na bankini.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Brda nesreča motorist | Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo 44-letnega povzročitelja prometne nezgode kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po prvem odstavku 323. člena KZ-1. | Foto PU Nova Gorica

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo 44-letnega povzročitelja prometne nezgode kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po prvem odstavku 323. člena KZ-1.

Foto: PU Nova Gorica

V Goriških brdih se je včeraj huje poškodoval 62-letni italijanski motorist, v katerega je med prehitevanjem trčil voznik osebnega avtomobila v času, ko je motorist že prehiteval pred njim vozeče vozilo. Sumijo na težjo poškodbo hrbtenice. 

Novogoriške policiste so v nedeljo ob 15.47 obvestili o prometni nesreči III. kategorije, ki se je zgodila na regionalni cesti izven naselja Podsabotin v občini Brda, v kateri se je huje poškodoval 62-letni italijanski voznik motornega kolesa.

Voznik v prehitevanje za motoristom 

Ugotovili so, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz Solkana proti naselju Gonjače. Med vožnjo na omenjeni relaciji je izven naselja Podsabotin na ravnem delu ceste začel prehitevati pred njim vozeče neznano vozilo v času, ko ga je že prehiteval 62–letni voznik motornega kolesa, državljan Italije.

Voznik avtomobila je z levim bokom svojega vozila trčil v desni bok motornega kolesa, ki ga je odbilo v levo na travnato bankino ob  levem robu vozišča, kjer je 62-letni italijanski motorist izgubil ravnotežje na motornem kolesu in posledično padel na desni bok ter drsel po travnati bankini slabih trideset metrov. 

S hudo poškodbo na zdravljenju v sosednji Italiji 

"V prometni nesreči je motorist utrpel predvidoma hude telesne poškodbe (poškodba hrbtenice), na kraju so mu prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica. Po nudeni zdravniški oskrbi na kraju so poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v sosednjo Gorico, v Republiko Italijo," so še sporočili s policije. 

Pomoč policistom in reševalcem na kraju so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. O prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami so policisti obvestilu tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo  v Novi Gorici). 

Novice Mrtve osebe v zgoreli zidanici še niso prepoznali
promet pešci
Novice 81-letni voznik peški izsilil prednost. S hudimi poškodbami v bolnišnici.
prometna nesreča Vrhnika
Avtomoto Drama na Vrhniki: "madžarski" audi divjal in zbežal z avtoceste
Novice Po zrušenju pečine na turiste našli še dva pogrešana. Umrlo deset ljudi. #video
Ne spreglejte