Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
10. 1. 2022,
10.25

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

22

Natisni članek

Vrhnika prometna nesreča

Ponedeljek, 10. 1. 2022, 10.25

2 leti, 3 mesece

Voznika in sovoznika policija še vedno išče

Drama na Vrhniki: "madžarski" audi divjal in zbežal z avtoceste

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

22

prometna nesreča Vrhnika | Foto Gasilska enota Stara Vrhnika

Foto: Gasilska enota Stara Vrhnika

Včeraj zjutraj se je sredi Vrhnike zgodila prometna nesreča, ki jo je zakrivil voznik audija z madžarskimi registrskimi tablicami. Že na avtocesti je začel bežati pred policisti, nato je skupaj s sopotnikom pobegnil s kraja nesreče. Policija oba še vedno išče.

Včeraj okrog 8.30 so policisti na južni ljubljanski obvoznici ob vožnji s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro posneli voznika audija z nameščenimi madžarskimi registrskimi označbami. Vozilo je nadaljevalo vožnjo v smeri Primorske, nato pa je voznik zavil na izvoz Vrhnika.

Voznik ob izvozu z avtoceste ni ustavil ob znakih modrih luči, ampak vožnjo nadaljeval od izvoza z avtoceste v smeri Logatca, kjer pa je v prvem semaforiziranem križišču zapeljal v rdečo luč in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo v križišče. Po trčenju je audi nevozen obstal na pločniku, voznik in njegov sopotnik pa sta s kraja nesreče zbežala vsak v svojo smer. V nesreči se je voznik drugega udeleženega vozila lažje poškodoval.

Pobegla voznika in sovoznika še vedno iščejo

Voznik audija je moški, star okoli 20 let, črnih las, oblečen v temne hlače in bele športne copate. Tudi sovoznik je star okrog 20 let, črnih las, suhe postave, oblečen v rdečo puhovko, modre hlače iz džinsa in črno-bele športne copate.

"Policisti še ugotavljajo izvor Audijevega vozila, ki je imelo nameščene madžarske registrske tablice, prav tako pa zbirajo obvestila za izsleditev dveh moških, ki sta zbežala s kraja. Po do zdaj znanih podatkih so policisti zaznali sum storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Po vseh zbranih obvestilih bo o ugotovitvah obveščeno pristojno državno tožilstvo," so nam sporočili s policije.

prometna nesreča Vrhnika | Foto: Gasilska enota Stara Vrhnika Foto: Gasilska enota Stara Vrhnika

Ne spreglejte