Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 8. 2020,
19.35

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,74

93

Natisni članek

Aleksandra Pivec DeSUS

Sreda, 5. 8. 2020, 19.35

3 leta, 8 mesecev

Nastanitev za Pivčevo najprej plačal Vinakras, mesec dni pozneje račun plačala sama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,74

93

Aleksandra Pivec | Foto STA

Foto: STA

Stroške bivanja na Krasu je za kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec in njeno družino najprej plačalo podjetje Vinakras. Pivčeva pa je račun v višini 391 evrov poravnala skoraj mesec dni zatem, dan po izbruhu novice v javnosti.

Aleksandra Pivec
Novice "Ko so v politične napade vpletli tudi otroka in moža, sem izgubila živce"

Račun za bivanje na Krasu 25. in 26. junija letos je za kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec in njene družinske člane najprej plačalo podjetje Vinakras, poroča Pop TV. Ko pa je Pivčeva glede nastanitve skoraj mesec dni pozneje prejela prva novinarska vprašanja časnika Dnevnik, je podjetje račun prefakturiralo. Ministrica je račun nato plačala dan po tem, ko je javnost izvedela za njen obisk na Krasu, v okviru katerega je posnela tudi promocijski video za omenjeno podjetje. 

Peter Jančič
Mnenja Greh Aleksandre Pivec in njenih otrok

Direktor: Mi smo plačali hotelu, ministrica pa nam

Drektor družbe Vinakras Marjan Colja je za Pop TV dejal, da je Vinakras plačal hotelu, ministrica pa njim. Na vprašanje novinarske ekipe, zakaj računa niso prefakturirali še isti dan, kot so ga prejeli, ampak je med fakturama skoraj mesec dni razlike, je odgovoril, da to ni tako preprosto.

Aleksandra Pivec | Foto: STA , Foto: STA , "Račun pride v podjetje. Potem gre na neko knjiženje, potem ga razporedijo, kam spada. Potem je ta račun prišel do mene oziroma vsi pridejo do mene. Jaz jih podpišem. In v tem primeru, ko sem ga podpisoval in sem videl, za kaj gre, sem napisal na račun, da ga je treba prefakturirati na račun ta in ta," je povedal za televizijo. Dodal je še, da je bila tedaj računovodkinja na dopustu, imela pa je še številne druge obveznosti, zato ni šlo prej.

Pivčeva je bila med obiskom na Krasu nastanjena v hotelu Grahor v Sežani, ki je račun za njeno bivanje in bivanje njenega moža ter sinov podjetju Vinakras izstavil že naslednji dan. Podjetje je račun prejelo 30. junija, dan zapadlosti pa je bil 4. julij - podjetje je račun poravnalo v roku. Iz dokumentov, ki jih hranijo v uredništvu Pop TV, je razvidno, da na računu ni imen gostov, da pa gre za plačilo ene dvoposteljne sobe za eno osebo, dveh enoposteljnih sob, ene suite in trikratne turistične takse – skupaj 391 evrov.

Colja je potrdil, da so v ponedeljek na protikorupcijsko komisijo poslali vsa pojasnila, ki, kot verjame, bo presodila, da so ta obisk izpeljali transparentno in s poštenim namenom, saj pri tem niso ničesar skrivali. Sicer pa bo KPK preiskal tudi obisk Pivčeve v Izoli. 

Iz stranke DeSUS pa so medtem danes sporočili, da bo v ponedeljek Pivčeva dala izjavo za javnost, in sicer bo predstavila strankino stališče glede predloga sprememb medijske zakonodaje. 

Preberite še:

Aleksandra Pivec
Novice Poslanci DeSUS od Pivčeve zahtevajo pojasnila in zahtevajo sklic seje sveta stranke
Aleksandra Pivec
Novice Del opozicije zahteva odstop Pivčeve, ministrica pod lupo KPK
Ne spreglejte