Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 8. 2020,
20.56

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

169

Natisni članek

Izola Vinakras Aleksandra Pivec

Ponedeljek, 3. 8. 2020, 20.56

3 leta, 8 mesecev

"Ko so v politične napade vpletli tudi otroka in moža, sem izgubila živce"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

169

"Zasebnih računov ne bom kazala medijem, ampak tistim institucijam, ki so za to zadolžene. To, da so nam na vsakem koraku tistega izleta ponudili pršut in kozarec vina, pa štejem kot del slovenske tradicije gostoljubnosti in ne za politični problem," je na družbenem omrežju Facebook zapisala kmetijska ministrica in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec.

Potem ko so danes poslanci DeSUS sporočili, da so od predsednice stranke Aleksandre Pivec zahtevali konkretna pojasnila in dokumentacijo o njenih ravnanjih, povezanih z obiskom podjetja Vinakras in občine Izola, in zahtevali sklic seje sveta stranke, se je Pivčeva na družbenem omrežju Facebook odzvala z daljšim zapisom.

Aleksandra Pivec
Novice Poslanci DeSUS od Pivčeve zahtevajo pojasnila in zahtevajo sklic seje sveta stranke

Priznala je, da se je preostro odzvala na prva medijska vprašanja, povezana z Vinakrasom. "Ampak ko so v politične napade name vpletli tudi otroka in moža, sem enostavno izgubila živce. Dva mandata sem v politiki in vladi, a si niti v sanjah nisem mogla misliti, da je lahko politični boj tako umazan, kot se kaže zadnje mesece, ko je situacija postala povsem histerična," je zapisala.

"Zasebnih računov ne bom kazala medijem"

Kot je še zapisala, je nočitev na Krasu plačala sama. "Zasebnih računov pa ne bom kazala medijem, ampak tistim institucijam, ki so za to zadolžene. To, da so nam na vsakem koraku tistega izleta ponudili pršut in kozarec vina, pa štejem kot del slovenske tradicije gostoljubnosti in ne za politični problem," je še dodala.

Glede obiska Izole je v medijih - tako Pivčeva - prav tako veliko manipulacij. "Da, tisti vikend sem mešala službene in zasebne zadeve. Med različnimi službenimi sestanki nam je z otrokoma uspelo ukrasti nekaj uric samo za nas. Na podaljšan vikend so me povabili zato, ker je bilo poleg pomembnega dogodka, povezanega z ribiškim muzejem, v načrtu tudi, da bom častna gostja kulturnega festivala, ki ga je potem NIJZ zadnji trenutek prepovedal. Zato je župan predlagal spremembo programa in bolj poglobljeno seznanitev s problematiko ribiške infrastrukture in težavami vinarjev, kar sem sprejela," je zapisala predsednica DeSUS.

Aleksandra Pivec | Foto: STA , Foto: STA ,

Kot je še dodala, je bilo najprej res v načrtu, da bosta z njo spala tudi otroka in sta se zato tudi prijavila v hotelu. "Vendar smo se potem premislili in sta prespala drugod. Glavni razlog za to je bilo prav izogibanje morebitnim očitkom, da je sobo zanju plačala občina, čeprav so mi rekli, da je to legitimna odločitev gostiteljev, a kot rečeno, živimo v času politične histerije," je zapisala.

"Vsak človek, vsaka mama in celo vsaka ministrica, če sem malce cinična, ima po mojem pravico do tedna dopusta. A, ker nekateri mediji terjajo takojšnje odgovore, jih moram podati. Slovenski javnosti zagotavljam, da nikoli nisem in ne bom izkoriščala položaja ministrice za koristi mene ali mojih bližnjih. Oni največ žrtvujejo, da lahko sama opravljam izpostavljeno funkcijo. Naj ob koncu ponovno poudarim, da ne bom sprejela od Nikogar, Nikoli in Ničesar, zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj. Političnim konkurentom zato svetujem, naj se v to tarčo ne zaletavajo več. Javnosti pa zagotavljam, da bom po svojih najboljših močeh koristila Sloveniji," je zaključila.

Preberite še:

Aleksandra Pivec
Novice Del opozicije zahteva odstop Pivčeve, ministrica pod lupo KPK
Aleksandra Pivec
Novice Ministrica na udaru kritik zaradi obiska v Izoli
Aleksandra Pivec
Novice Ljubljanska pokrajinska organizacija DeSUS izrekla nezaupnico Pivčevi
Peter Jančič
Mnenja Greh Aleksandre Pivec in njenih otrok
Ne spreglejte