Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 8. 2020,
15.38

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

97

Natisni članek

Aleksandra Pivec poslanci DeSUS

Ponedeljek, 3. 8. 2020, 15.38

3 leta, 8 mesecev

Poslanci DeSUS od Pivčeve zahtevajo pojasnila in zahtevajo sklic seje sveta stranke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

97

Aleksandra Pivec | Foto STA

Foto: STA

Poslanci DeSUS so od predsednice stranke Aleksandre Pivec zahtevali konkretna pojasnila in dokumentacijo o njenih ravnanjih, povezanih z obiskom podjetja Vinakras in občine Izola. Od predsednika sveta stranke Tomaža Gantarja pa zahtevajo, da skliče sejo sveta najpozneje do 25. avgusta.

Danes se je sestalo vseh pet poslancev DeSUS. Razpravljali so o očitkih predsednici stranke Aleksandri Pivec zaradi nedavnih obiskov v Izoli in v podjetju Vinakras.

S predsednico bi se soočili v petek, Pivčeva na dopustu do ponedeljka

Po sestanku so iz poslanske skupine DeSUS (PS DeSUS) poslali sporočilo, v katerem so zapisali, da "PS DeSUS enotno, s soglasjem vseh petih poslancev, izjavlja, da je od predsednice stranke DeSUS, dr. Aleksandre Pivec, zahtevala konkretna pojasnila in dokumentacijo o njenih ravnanjih, povezanih z obiskom podjetja Vinakras in občine Izola, ter da predsednica stranke DeSUS svoja ravnanja pojasni neposredno poslancem PS DeSUS, ki bo v petek, 7. 8. 2020, ob 11.00 v prostorih Državnega zbora RS".

Sklenili so še, da od Tomaža Gantarja, predsednika Sveta stranke DeSUS, zahtevajo, da skliče sejo Sveta stranke DeSUS - ta odloča o najpomembnejših odločitvah stranke - najpozneje do 25. avgusta.

Gantar se s tem strinja. V izjavi za Televizijo Slovenija je napovedal, da bo na dnevnem redu seje stranke tudi glasovanje o zaupnici predsednici, kar zahteva več lokalnih odborov stranke. "Mislim, da to naši člani pričakujejo in je pošteno. Moramo se zavedati, s kakšnim bremenom bo šla naprej, v kolikor bo nadaljevala vodenje, oziroma kaj pomeni za stranko, če ne pride do spremembe," je povedal Gantar.

"Še dodatna kaplja čez rob"

Dodal je, da s Pivčevo o tej temi še nista govorila. "V kolikor vse, kar je bilo povedano in prikazano, drži, je to po mojem mnenju nedopustno ravnanje in za predsednico kar veliko breme, če še želi voditi stranko," je povedal Gantar. Priznal je, da v stranki že nekaj časa vlada določeno nezadovoljstvo, to pa je zdaj "še dodatna kaplja čez rob", piše STA.

Na seji sveta bodo glasovali o zaupnici Pivčevi, je Gantar povedal za Pop TV.

Pivčeva se je odzvala na Twitterju, kjer je zapisala, da se bo zaradi odsotnosti sestala s poslanci takoj, ko se vrne v Ljubljano, to pa bo predvidoma naslednji ponedeljek.

Zapisala je še, da bo poslancem podala vsa pojasnila, povezana z njenim delom.

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je v petek dejal, da "je nenormalno, da nekdo plačuje stroške za tako bivanje ministrice. Te plačuje ministrstvo". | Foto: Ana Kovač Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je v petek dejal, da "je nenormalno, da nekdo plačuje stroške za tako bivanje ministrice. Te plačuje ministrstvo". Foto: Ana Kovač

Občina Izola ji je plačala prenočevanje

Televizija Slovenija (TVS) je pretekli četrtek poročala, da je občina Izola Pivčevi ob junijskem obisku plačala prenočevanje v tamkajšnjem hotelu.

V kabinetu Pivčeve so pojasnili, da je bila ministrica od 12. do 14. junija gostja občine Izola. TVS je navajala, da naj bi se obisk na Primorskem raztegnil v zasebnega in da naj bi bilo iz prvotno izdanega hotelskega računa razvidno, da sta tam bivala tudi sinova Pivčeve. Ministrica je te navedbe sicer zanikala in dejala, da bo podrobna pojasnila predstavila po dopustu.

"Ni bil ravno navdušen nad popravo računa"

Danes so iz izolskega hotela Marina, kjer je na račun občine prenočila Pivčeva, za Televizijo Slovenija sporočili, da so račun popravili na zahtevo občine. Direktor hotela Branko Seljak je pojasnil, da račun "ni bil v skladu z naročilnico - na naročilnici namreč ni bilo imen". Ob tem je dodal še, da ni "bil ravno navdušen nad popravo računa", piše STA.

Ministrica je sicer trdila, da sta v dodatni sobi, ki jo je plačala občina, namesto sinov prenočila njena varnostnika, čeprav so na policiji trdili, da stroški varnostnikov bremenijo proračun. Danes pa so z Generalne policijske uprave televiziji dodatno sporočili, da je strošek nočitve varnostnikov v vrednosti 250 evrov plačal eden od varnostnikov s službeno kartico, piše STA.

Še en račun

Poleg tega je danes Televizija Slovenija pridobila še en račun v vrednosti 270 evrov, ki ga je Marini plačala izolska občina, in sicer s konca maja lani, ko so v hotelu prenočili tudi ministrica Pivec, njena sinova in še ena oseba blizu njene družine. Na računu sicer ni imen, je pa knjižen pod geslom delegacija na prazniku vina oljk in rib, ki se je je udeležila tudi kmetijska ministrica, poroča Televizija Slovenija, navaja STA.

S sinovoma je sodelovala v promocijskem videoposnetku Vinakras

To je sicer že drugi očitek zoper Pivčevo, da svoja službena potovanja združuje z zasebnimi na račun gostiteljev. Pivčeva je junija na Kras s seboj vzela dva sinova, med drugim je nastopila tudi v promocijskem videoposnetku podjetja Vinakras. Pivčeva je dejala, da je stroške nastanitve zase in za svoja dva sinova plačala sama. Če pa bo treba, bo račun pokazala pristojnim institucijam, je dodala.

Obiska Pivčeve tako na Krasu kot v Izoli je pod drobnogled vzela protikorupcijska komisija.

Preberite še:

Aleksandra Pivec
Novice Del opozicije zahteva odstop Pivčeve, ministrica pod lupo KPK
Aleksandra Pivec
Novice Pivčeva: Stroške nastanitve na Krasu zase in za svoja sinova sem plačala sama
Aleksandra Pivec
Novice Ministrica na udaru kritik zaradi obiska v Izoli
Aleksandra Pivec
Novice Ministrica po plazu kritik priznala: Določene naloge sem pripravila z več avtorji
Peter Jančič
Mnenja Greh Aleksandre Pivec in njenih otrok
Aleksandra Pivec
Novice Ljubljanska pokrajinska organizacija DeSUS izrekla nezaupnico Pivčevi

 

Ne spreglejte