SiolNET. Novice Slovenija
2,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Napako še pred bralcem opazili na občini #PredlagajŽupanu

2,59

termometer

Po lanski prenovi križišča Kajuhove in Zaloške ceste v Ljubljani so ukinili ločen semafor za zavijanje v levo. Januarja so opravili ročno štetje in za tri sekunde skrajšali zeleno luč iz nasprotne smeri.

Po lanski prenovi križišča med Kajuhovo in Zaloško cesto se je spremenila tudi prometna signalizacija. Avtomobili, ki so iz smeri Kodeljevega zavijali proti Mostam, niso več imeli svojega semaforja s puščico za zavijanje v levo, ampak so morali čakati, da se je spraznil nasprotni pas iz Kajuhove.

Bralec, ki se redno vozi skozi to križišče, je opazil, da je levo proti Mostam uspelo zaviti le enemu avtu ali pa še temu ne, zato je obstal na prehodu za pešce.

V začetku januarja sami opazili težavo in spremenili signalizacijo

Tri dni po tem, ko nam je bralec poslal sporočilo, še preden smo ga posredovali na občino, so na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet spremenili signalizacijo.

Po prenovi so ročno šteli promet in izdelali nov krmilni sistem, ki ni vključeval rumene puščice za zavijanje. Ker so tudi sami opazili podobno težavo kot bralec, so zato 22. januarja spremenili signalizacijo in za tri sekunde skrajšali zeleni val vozilom, ki se vozijo naravnost iz smeri Letališke ceste proti Kajuhovi.

"Ocenjujemo, da je prometna signalizacija na območju ustrezna, a bomo kljub temu še naprej spremljali promet in tokove v okolici ter signalizacijo po potrebi prilagajali. Je pa hitrost praznjenja križišča odvisna tudi od stanja na terenu in vedenja voznikov (odzivnost, reakcijski čas voznika, položaj oz. gibanje vozila v križišču, splošno stanje v prometu, slabše vremenske razmere …)," so v odgovoru še zapisali na občini.

Pišite nam

Če imate tudi vi podobno težavo oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v svoji občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si. Dodatje še fotografijo.


Morda vas zanima še:

Župan odgovarja bralcu: Čakamo na denar, da bi gradili

Župan odgovarja bralki: Na javnem parkirišču je dovolj prostora

Kolesarji in pešci zaradi prenove po prometni cesti? Občina: Prenova ni mogoča brez sprememb.

Kdaj bodo prebivalci tega naselja v Sloveniji dočakali asfalt? #foto

Podajanje žogice med občino in ministrstvom: kako dolgo bo še smrdel potok?

Ljubljančan: "Parkirišča za zasebna podjetja jemljejo prostor stanovalcem"

Občina: Prenove ne bo. Stanovalci, uporabljajte drug vhod. #PredlagajŽupanu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin