Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
14. 12. 2017,
16.17

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

2

Natisni članek

kolesarji Cesta MOL Predlagaj županu

Četrtek, 14. 12. 2017, 16.17

6 let, 4 mesece

Predlagaj županu

Kolesarji in pešci zaradi prenove po prometni cesti? Občina: Prenova ni mogoča brez sprememb.

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

2

Gradbišče | Foto Bralka

Foto: Bralka

Bralko zanima, zakaj na gradbišču ob Celovški cesti ob obvoznici v Ljubljani ni urejena ločena pot za pešce in kolesarje. "Prenova cest ni mogoča brez sprememb prometne signalizacije in zapor cest v času del, ki običajno vplivajo na potek prometa v okolici," odgovarjajo na ljubljanski občini in dodajajo, da mora izvajalec za te udeležence v prometu več čas zagotavljati 2,5 metra širok zavarovan koridor.

Na poti v službo je naša bralka naletela na gradbišče ob Celovški cesti, ob priključku na obvoznico, kjer prenavljajo cesto. Zaradi tega sta zaprta kolesarska cesta in pločnik, zato morajo pešci in kolesarji zaprti del obvoziti oziroma obhoditi po cesti. Na tem odseku se začnejo avtomobili spuščati proti obvoznici in pridobivati hitrost.

Bralko zanima, zakaj ob takšnih zaporah za kolesarje in pešce ne uredijo ločene poti.

"Kot smo že večkrat poudarili, prenova cest ni mogoča brez sprememb prometne signalizacije in zapor cest v času del, ki običajno vplivajo na potek prometa v okolici. Udeleženci v prometu morajo biti še posebej pozorni in previdni, ko na cesti opazijo spremembo prometne ureditve, posebej pa so ob tem pomembni strpnost, spoštovanje in sobivanje na skupnem prostoru," odgovarjajo na oddelku za gospodarsko dejavnost Mestne občine Ljubljana.


Kdo je odvetnik, ki služi z zemljišči za največjo investicijo v Ljubljani 


Gradijo infrastrukturo za nakupovalni center

Gradbišče | Foto: MOL Foto: MOL Na tem odseku so trenutno dela v povezavi z gradnjo javne komunalne infrastrukture v sklopu gradnje nakupovalnega centra Šiška. Tam bo do leta 2019 zraslo nakupovalno središče z 90 trgovinami, vrednost projekta pa je ocenjena na 150 milijonov evrov.

"Podrobnosti o zapori ceste določa elaborat, v katerem so tudi navedeni obvozi z zahtevo za zagotavljanje varnosti uporabnikov prostora z začasnimi, dodatno označenimi preusmeritvami. Zaradi del je potrebna zapora voznega pasu in pločnika na servisni cesti severne obvoznice," pravijo na MOL.

Ves čas mora biti na voljo zavarovan koridor, širok 2,5 metra

Gradbišče | Foto: MOL Foto: MOL V odgovoru še navajajo, da mora izvajalec več čas izvajanja del zagotavljati zavarovan koridor v minimalni širini 3,5 metra za dostop z vozili in zavarovan koridor za pešce in kolesarje v minimalni širni 2,5 metra.

"Oba koridorja se lahko po potrebi premikata glede na potek del, vendar pa izvajalec vselej med gradnjo na omenjenem odseku zagotavlja varen prehod za pešce in kolesarje skladno z možnostmi. Trenutno je pot za pešce in kolesarje na območju zapore urejena s koridorjem ob levi strani gradbišča," še dodajajo na občini.

Naša bralka je morala ubrati drugo pot

Kot zagotavljajo na občini, je stanje na tem predelu urejeno v skladu z predpisi. Naša prva fotografija pa kaže, da ni bilo vedno tako, saj je morala zato naša bralka takrat ubrati drugo pot.  

Pišite nam

Če imate tudi vi podobno težavo oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v svoji občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si.

Ne spreglejte