Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
21. 12. 2017,
20.04

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

1

Natisni članek

Predlagaj županu Tržič parkirna mesta parkirišča

Četrtek, 21. 12. 2017, 20.04

6 let, 3 mesece

Predlagaj županu

Župan odgovarja bralki: Na javnem parkirišču je dovolj prostora

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

1

parkirišče, parkirišča, tržič | Foto Google maps

Foto: Google maps

Na nas se je obrnila bralka z vprašanjem o parkirišču pri računalniški trgovini Melom, naslovljenim na župana Tržiča Boruta Sajovica.

Bralko je zanimalo, ali bi bilo mogoče, da se z računalniško trgovino in servisom Melom, ki ima parkirišče poleg tržiške knjižnice, uredi dogovor, da bi bilo po 19. uri, ko trgovino zaprejo, njihovo parkirišče na voljo za obiskovalce stavbe Balos 4, kjer so prostori Folklorne skupine Karavanke, kulturni večeri v knjižnici, prostori PD Tržič.

"Res bi bilo praktično, če bi Tržičani lahko v večernih urah parkirali blizu te dvorane, ne pa da iščemo parkirna mesta povsod okrog nje. Mogoče to ni najpomembnejša težava na svetu, je pa vsekakor težava, in to take vrste, da jo je verjetno z dogovorom med občino in računalniško trgovino mogoče rešiti v zadovoljstvo obeh," je zapisala naša bralka Marica iz Loke.

"Najemniki potrebujejo parkirišča zase"

Za odgovor na vprašanje, ali bi bilo mogoče rešiti težavo, ki jo omenja bralka, smo se obrnili na župana Tržiča. Borut Sajovic je sporočil, da občina s predstavniki podjetja, ki je lastnik zasebnega parkirišča, dobro sodeluje "in v številnih primerih nam parkirišče brezplačno odstopijo. Ima pa podjetje v svojih poslovnih prostorih tudi svoje najemnike, ki njihove prostore uporabljajo tudi pozno zvečer in seveda parkirišče potrebujejo za lastne potrebe. Samo streljaj od knjižnice pa imamo večje javno in brezplačno parkirišče, na katerem je prostora običajno vedno dovolj, zvečer pa še posebej".

Avtomobili so bili na parkirišču parkirani tudi po več dni

V podjetju Melom so nam povedali, da omenjeno parkirišče poleg njih uporabljajo tudi najemniki njihovih prostorov, v večernih urah pa dajejo parkirišče v uporabo tudi knjižnici za prireditve. "Tudi drugim uporabnikom (Turistično društvo, GRS, vrtec …) smo po dogovoru že odstopili parkirišče, popolnoma odpreti za javnost pa ga za zdaj zaradi drugih uporabnikov ne moremo," so zapisali in dodali, da imajo nekaj slabih izkušenj iz preteklosti, ko so bili avtomobili parkirani tudi po več dni in so zjutraj prišli na polno parkirišče. Prav zato so zapornico postavili.

Pišite nam

Če imate tudi vi podobno težavo oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v svoji občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si.
Ne spreglejte