SiolNET. Novice
3,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Predlagaj županu

Poziv Jankoviću: To križišče je nevarno

3,08

termometer

Bralka nas je opozorila na neurejeno križišče na Vodnikovi cesti v Ljubljani. Kot opozarja, je križišče tako nelogično urejeno, da ga niti sama ne razume, in se sprašuje, kaj naj otrokom svetuje, kako naj ga varno uporabljajo.

Gre za križišče v Dravljah pri kitajski restavraciji Kitajski vrt. "Že leta in leta je to križišče neurejeno, brez reda in prehodov, ki bi dejansko kam vodili," piše bralka. Ob tem dodaja, da ga sama ne razume in ne ve, kje naj hodi, da bo varno. "Prav tako ne morem ugotoviti, kaj naj svetujem otrokom, ki ga uporabljajo pogosteje od mene, večkrat na teden."

"Sprehodite se tja in razmislite, kako bi ga uredili"

Bralka ljubljanskega župana Zorana Jankovića poziva: "Lepo prosim, sprehodite se do tja. Poglejte, kako je tam, in razmislite, kako bi ga uredili. Tako kot je, je izredno nevarno."

Vprašanje bralke smo naslovili na ljubljanskega župana, iz njegovega kabineta pa so nam sporočili, da imajo že izdelano izvedbeno dokumentacijo za preureditev odseka Vodnikove ceste med Majorja Lavriča ulico in Korenčanovo ulico. V ta sklop preureditev je vključen tudi del, kjer se križajo Vodnikova cesta, Draveljska ulica in Sojerjeva ulica.

Začetek del z novo gradbeno sezono

Kot zatrjujejo, bodo s preureditvijo "odpravili zatečeno stanje". "Obnovitvena dela, ki bodo poleg preureditve prometnih površin (vozišče, hodniki za pešce, ukrepi za vodenje in umirjanje prometa, parkirne površine ob vozišču …) zajela tudi obnovitev in dopolnitev ulične razsvetljave ter odvodnjo padavinske vode, se bodo predvidoma začela takoj v začetku nove gradbene sezone."

Na občinskem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet še dodajajo, da bo ureditev zasnovana tako, da bo "zahtevala umirjeno vožnjo motornih vozil ter zagotavljala prometno varnost vsem udeležencem".

Pišite nam

Če imate tudi vi podobno težavo oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v svoji občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si. Dodatje še fotografijo.

Vrhnika Novice Postavitev prometnega znaka je v nasprotju z logiko. Napako so priznali. #PredlagajŽupanu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin