Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
25. 1. 2018,
18.36

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Miran Stanovnik Predlagaj županu

Četrtek, 25. 1. 2018, 18.36

6 let, 2 meseca

Predlagaj županu

Podajanje žogice med občino in ministrstvom: kako dolgo bo še smrdel potok?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Kolaž potok Log - Dragomer | Foto Google maps

Foto: Google maps

Bralca iz naselja Jordanov kot (občina Log – Dragomer) zanima, kdaj bodo vodilni na občini sanirali manjši potok Petrov graben, ki teče skozi naselje in zaudarja. "Zadeva bo sanirana s končanjem sistema za odvajanje in čiščenje odpadnih vod," pojasnjuje župan Miran Stanovnik. Projekt bo po njegovih besedah končan leta 2022.

Občina Log – Dragomer ima nekaj več kot 3.500 prebivalcev. Skozi občino oziroma natančneje skozi naselje Jordanov kot teče manjši potok. V naselje priteče po hribu, takrat je po besedah bralca še čist, ko pa naselje zapusti, pa je tudi s 15-metrske razdalje mogoče zavohati fekalije in druge neprijetne vonjave, je zapisal bralec.

Potok po tem, ko zapusti naselje, svojo pot nadaljuje pod avtocesto in se izteka na predelu, kjer so ogromne njive, namenjene pridelavi hrane.

Smrdeti bo nehalo, ko bodo zgradili sistem

Župan Log - Dragomer Miran Stanovnik pričakuje dokočno ureditev razmer do leta 2022. | Foto: Vid Ponikvar Župan Log - Dragomer Miran Stanovnik pričakuje dokočno ureditev razmer do leta 2022. Foto: Vid Ponikvar Ob podrobnem pogledu na potok je mogoče opaziti rjavo peno in madeže, še dodaja prebivalec iz Loga – Dragomerja, občine, ki se je od Vrhnike odcepila leta 2006.

Na občini, ki jo vodi nekdanji puščavski lisjak Miran Stanovnik, odgovarjajo, da bo neprijeten vonj rešen z dokončanjem sistema za odvajanje in čiščenje odpadnih voda.

"Po nekaterih odsekih se projekt že izvaja. Predvidevamo, da bo končan leta 2022," pravi Stanovnik o projektu, ki je ocenjen na 12 milijonov evrov.

Stanovnik dodaja, da omenjeni potok upravlja država, občina pa mora "za vsak poseg, ki je znotraj petmetrskega pasu odmikov, dobiti soglasje ministrstva za okolje in prostor".

Ministrstvo: Kot kaže, krajani ne uporabljajo sanitarne kanalizacije

Ministrstvo za okolje in prostor na drugi strani žogico vrača občini. "Skrb za odvajanje sanitarne vode je v pristojnosti lokalnih skupnosti," so nam odgovorili in dodali, da opisana težava kaže na to, da "krajani ne uporabljajo sanitarne kanalizacije, ali je na tem območju ni, ali pa se nanjo niso priklopili".

Pišite nam

Če imate tudi vi podobno težavo oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v svoji občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si.

Morda vas zanima še:

Župan odgovarja bralcu: Čakamo na denar, da bi gradili

Župan odgovarja bralki: Na javnem parkirišču je dovolj prostora

Kolesarji in pešci zaradi prenove po prometni cesti? Občina: Prenova ni mogoča brez sprememb.

Kdaj bodo prebivalci tega naselja v Sloveniji dočakali asfalt? #foto


Ne spreglejte