Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2019,
10.41

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,00

25

Natisni članek

diploma Miran Stanovnik izobraževanje Bosna in Hercegovina

Sreda, 16. 1. 2019, 10.41

5 let, 3 mesece

Med Slovenci, ki so diplomirali v Bosni, tudi Miran Stanovnik #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,00

25

Kako omamno diši oblast, kažejo tudi zdrahe v občini Log - Dragomer, kjer je bil za župana že drugič izvoljen mojster relija Pariz-Dakar Miran Stanovnik. Občinska opozicija pravi, ne bo šlo, puščavski lisjak ima ponarejeno diplomo.

Ne v puščavskem prahu, kot je vajen, ampak v viharju kritik o kupljeni diplomi iz Bihaća se je znašel Miran Stanovnik, zdaj župan občine Log-Dragomer, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

Zanimivo, očitek, ki naj bi ga vrgel iz županskega fotelja, je prišel na dan, ravno ko je v Bosni izbruhnila afera s kupljenimi diplomami za nekaj tisoč evrov. Povrhu pa je Stanovnik, pred tem zaposlen v Slovenski vojski s činom stotnik, res diplomiral v Bihaću.

In ne samo to, v aferi, ki je izbruhnila leta 2007, so na obrambnem ministrstvu odpustili kar 66 vojakov, ker so potrdila o izobrazbi res ponaredili.

"Ne gre za obtoževanje, dejstvo je, da ima župan občine Log - Dragomer Miran Stanovnik diplomo Univerze v Bihaću in pred kratkim je v BiH prišlo do afere, da se kupuje izobrazba," pojasnjuje Tadej Trček, predsednik Socialistične partije Slovenije, ki je na volitvah za župana občine Log - Dragomer prejel manj kot deset odstotkov glasov.

Stanovnik priznava, da res ni bil najbolj priden študent, šolanje je prekinil za več kot desetletje. Ker se je v tem času spremenil program, sta bili edini možnosti Zagreb in Bihać, razlaga.

"V Zagrebu je prav v tistem obdobju trajala afera s ponarejanjem diplom in so mi na ministrstvu nadrejeni svetovali, da se izogibam tej fakulteti in da naj izberem drugo pot," pravi Stanovnik. Zato je v Bihaću kot izredni študent opravil manjkajoči del izpitov.

Trček mu očita, da se je v želji po prikrivanju izobrazbe odrekel vojaškemu činu

Poleg tega Trčka moti še, da je MORS izdalo samo začasno odločbo, ni pa poslalo končne odločbe. A Stanovnik je končno odločbo danes predložil. Trček mu očita tudi, da se je v želji po prikrivanju izobrazbe odrekel vojaškemu činu.

Z obrambnega ministrstva so sporočili, da Stanovnik ni več pripadnik Slovenske vojske in da naj zato podatke o njegovi izobrazbi pridobimo pri sedanjem delodajalcu.

V Bosno smo poklicali raziskovalnega novinarja Avda Avdića, ki pravi, da se Univerza v Bihaću sicer še ni znašla na črnem seznamu.

Občinske zdrahe Stanovnikovih izzivalcev?

"Če je pristojno ministrstvo v Sloveniji na osnovi vseh dokazil ugotovilo, da je nostrifikacija mogoča in jo je tudi opravilo, sem jaz s tem zaključil," še sklene Stanovnik.

Dodaja še, da gre pri tej zgodbi le za občinske zdrahe njegovih izzivalcev na lanskih lokalnih volitvah.

Sportal Miran Stanovnik: V Afriki so fantje po dirki res postali možje #video

 

 

Ne spreglejte