SiolNET. Novice Slovenija
6,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med Slovenci, ki so diplomirali v Bosni, tudi Miran Stanovnik #video

6,00

termometer

Kako omamno diši oblast, kažejo tudi zdrahe v občini Log - Dragomer, kjer je bil za župana že drugič izvoljen mojster relija Pariz-Dakar Miran Stanovnik. Občinska opozicija pravi, ne bo šlo, puščavski lisjak ima ponarejeno diplomo.

Ne v puščavskem prahu, kot je vajen, ampak v viharju kritik o kupljeni diplomi iz Bihaća se je znašel Miran Stanovnik, zdaj župan občine Log-Dragomer, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

Zanimivo, očitek, ki naj bi ga vrgel iz županskega fotelja, je prišel na dan, ravno ko je v Bosni izbruhnila afera s kupljenimi diplomami za nekaj tisoč evrov. Povrhu pa je Stanovnik, pred tem zaposlen v Slovenski vojski s činom stotnik, res diplomiral v Bihaću.

In ne samo to, v aferi, ki je izbruhnila leta 2007, so na obrambnem ministrstvu odpustili kar 66 vojakov, ker so potrdila o izobrazbi res ponaredili.

"Ne gre za obtoževanje, dejstvo je, da ima župan občine Log - Dragomer Miran Stanovnik diplomo Univerze v Bihaću in pred kratkim je v BiH prišlo do afere, da se kupuje izobrazba," pojasnjuje Tadej Trček, predsednik Socialistične partije Slovenije, ki je na volitvah za župana občine Log - Dragomer prejel manj kot deset odstotkov glasov.

Stanovnik priznava, da res ni bil najbolj priden študent, šolanje je prekinil za več kot desetletje. Ker se je v tem času spremenil program, sta bili edini možnosti Zagreb in Bihać, razlaga.

"V Zagrebu je prav v tistem obdobju trajala afera s ponarejanjem diplom in so mi na ministrstvu nadrejeni svetovali, da se izogibam tej fakulteti in da naj izberem drugo pot," pravi Stanovnik. Zato je v Bihaću kot izredni študent opravil manjkajoči del izpitov.

Trček mu očita, da se je v želji po prikrivanju izobrazbe odrekel vojaškemu činu

Poleg tega Trčka moti še, da je MORS izdalo samo začasno odločbo, ni pa poslalo končne odločbe. A Stanovnik je končno odločbo danes predložil. Trček mu očita tudi, da se je v želji po prikrivanju izobrazbe odrekel vojaškemu činu.

Z obrambnega ministrstva so sporočili, da Stanovnik ni več pripadnik Slovenske vojske in da naj zato podatke o njegovi izobrazbi pridobimo pri sedanjem delodajalcu.

V Bosno smo poklicali raziskovalnega novinarja Avda Avdića, ki pravi, da se Univerza v Bihaću sicer še ni znašla na črnem seznamu.

Občinske zdrahe Stanovnikovih izzivalcev?

"Če je pristojno ministrstvo v Sloveniji na osnovi vseh dokazil ugotovilo, da je nostrifikacija mogoča in jo je tudi opravilo, sem jaz s tem zaključil," še sklene Stanovnik.

Dodaja še, da gre pri tej zgodbi le za občinske zdrahe njegovih izzivalcev na lanskih lokalnih volitvah.

Miran Stanovnik Sportal Miran Stanovnik: V Afriki so fantje po dirki res postali možje #video

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 499
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin