SiolNET. Novice Slovenija
1,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Predlagaj županu

Kdaj bodo prebivalci tega naselja v Sloveniji dočakali asfalt? #foto

1,80

termometer

Postojna
Foto: Bralec

Bralci iz naselja Koče, ki spada v občino Postojna, so se na nas obrnili z vprašanjem, kdaj bodo dokončali cesto v novem naselju in obnovili cesto v lasti občine. Župan obljublja ureditev dveh cest v letošnjem in prihodnjem letu.

Naselje Koče leži v dolini reke Pivke in spada pod občino Postojna. Pred tremi leti je investitor S trade, ki je gradil naselje Koče pri Prestranku, kupcem obljubil, da bo asfaltiral celotno cesto v naselju. Nato se je dogovor z občino nekoliko spremenil in se glasil, da bodo cesto končali, ko bo končana zadnja hiša v naselju.

"Danes je minilo že kar nekaj časa, odkar stoji zadnja hiška, a je asfaltirana le polovica ceste skozi naselje, druga polovica ostaja makadamska," je v sporočilu zapisal bralec, ki ga zanima, kdaj bo cesta končana.

"Večkrat smo ga že opozorili (investitorja, op. p.) na njegove obveznosti. Pred nekaj meseci je odgovoril, da vsi objekti še niso dokončani," odgovarja Igor Marentič, župan Postojne.


Daleč od središča, daleč od oči: pločnika v Tomačevem ne bo 


Investitor brez odgovora, župan pričakuje rešitev letos

Župan Postojne Igor Marentič razloge za zakasnitev del na cestah opravičuje s prezasedenostjo izvajalcev. Župan Postojne Igor Marentič razloge za zakasnitev del na cestah opravičuje s prezasedenostjo izvajalcev. Foto: STA Dodaja, da ob pogledu v zemljiško knjigo vsi objekti še niso končani, saj je ena parcela še vedno v lasti občine. Marentič pričakuje, da bo druga polovica ceste končana v letu 2018.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na investitorja S trade, ki pa na naša vprašanja v treh tednih ni odgovoril. Večinski lastnik je Brane Sedmak, S trade pa je imel po podatkih poslovnega asistenta bizi.si 562 tisoč evrov prihodkov in devet tisoč evrov dobička.


Župan odgovarja bralcu: Čakamo na denar, da bi gradili 


Obnova cest zamuja zaradi prezasedenosti izvajalcev

Bralec je ob tem opozoril tudi na obljubo župana, da bo občina do konca preteklega leta asfaltirala cesto, ki iz Prestranka vodi do novega naselja mimo igrišča v Kočah.

Takšne so v bližini novega naselja v Kočah luknje na cesti, katere lastnica je občina. Takšne so v bližini novega naselja v Kočah luknje na cesti, katere lastnica je občina. Foto: Bralec Marentič odgovarja, da občini ni uspelo izvesti del zaradi prezasedenosti izvajalcev asfalterskih del v drugi polovici leta 2017. "Obnova se bo začela v pomladanskih mesecih," napoveduje Marentič.

Prihodnje leto bo na vrsto prišla cesta, ki pelje do novega naselja po južni strani in pride z glavne ceste Postojna–Pivka. Dela se bodo začela, ko bo končana gradnja komunalnega kanalizacijskega omrežja ob glavni cesti. Prihodnje leto je načrtovana tudi ureditev ceste v asfaltni izvedbi.

Kupci so vedeli, kakšna je namembnost parcel

Bralec je zasledil, da naj bi v bližini naselja gradili tudi obrat za predelavo odpadkov, kar pa je župan zanikal.

Po njegovih besedah je na omenjenem območju že desetletje opredeljena namembnost parcel za industrijsko cono.

"Vsi lastniki so ob nakupu vedeli, da so parcele ob železniškem križu z industrijsko cono na nasprotni strani. V tem trenutku se sprejema OPPN, ki bo podlaga za, upam, čimprejšnji začetek gradnje in s tem pridobitev prepotrebnih novih delovnih mest. Gre namreč za gradnjo proizvodnih prostorov uspešnega ameriškega podjetja," je dodal Marentič.

Pišite nam

Če imate tudi vi podobno težavo oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v svoji občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin