SiolNET. Novice Slovenija
7,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Predlagaj županu

Občina: Prenove ne bo. Stanovalci, uporabljajte drug vhod. #PredlagajŽupanu

7,21

termometer

Škerjančeva ulica predlagaj županu
Foto: Bralka

Bralka nas je opozorila na pločnik v Štepanjskem naselju, ki so ga razrile korenine in je nevaren za sprehajalce. Na občini omenjenega pločnika niso uvrstili v letošnji načrt sanacij.

V Štepanjskem naselju na Škerjančevi ulici so pločnik močno načele drevesne korenine topolov. Te so na posameznih mestih dvignile in razpokale asfalt. "Pločnik je še posebej nevaren ponoči in zlasti za ljudi – mnogo je starejših, ki bivajo v domu upokojencev in se sprehajajo ob Ljubljanici," je v svojem sporočilu zapisala bralka.

Topoli rastejo na igrišču Osnovne šole Karla Destovnika - Kajuha, kjer so stanovalcem odgovorili, da korenine niso njihov problem. V enem mesecu iz šole, ali imajo v načrtih kakšne ukrepe v zvezi z topoli, niso odgovorili.

Mol: Stanovalci imajo možnost uporabe tudi drugega pločnika

"Pločnik sicer večinoma uporabljajo stanovalci večstanovanjskih blokov, ki pa lahko dostopajo do objektov tudi z druge strani – parkirišča –, kjer pa je pločnik brez poškodb," stanovalcem svetuje Mol. "Pločnik sicer večinoma uporabljajo stanovalci večstanovanjskih blokov, ki pa lahko dostopajo do objektov tudi z druge strani – parkirišča –, kjer pa je pločnik brez poškodb," stanovalcem svetuje Mol. Foto: Ana Kovač Na občini letos pločnika na Škerjančevi ulici niso uvrstili v načrt sanacije. Razlog za to naj bi po njihovih besedah bilo nerazjasnjeno lastništvo, ki je bilo šele pred kratkim urejeno (po postopku zakona o vzpostavitvi etažne lastnine na predlog pridobitelja posameznega dela stavbe in o določanju pripadajočega zemljišča k stavb).

"Ko bodo razrešena vsa odprta vprašanja glede lastništva in kategorizacije predmetne površine, jo bomo lahko vključili v načrt," so zapisali na ljubljanski občini.

Ob tem dodajajo, da pločnik večinoma uporabljajo le stanovalci blokov, ki pa imajo možnost dostopa do bloka tudi z druge strani, kjer je nepoškodovan.

Pišite nam

Če imate tudi vi podobno težavo oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v svoji občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si. Dodatje še fotografijo.


Morda vas zanima še:

Bralec predlaga novo ureditev. Stroka: Rešitev je neobičajna.

Župan odgovarja bralcu: Čakamo na denar, da bi gradili

Župan odgovarja bralki: Na javnem parkirišču je dovolj prostora

Kolesarji in pešci zaradi prenove po prometni cesti? Občina: Prenova ni mogoča brez sprememb.

Kdaj bodo prebivalci tega naselja v Sloveniji dočakali asfalt? #foto

Podajanje žogice med občino in ministrstvom: kako dolgo bo še smrdel potok?

Ljubljančan: "Parkirišča za zasebna podjetja jemljejo prostor stanovalcem"


 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin