SiolNET. Novice Slovenija
2,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Predlagaj županu

Bodo pred nevarnim prehodom za pešce v Ljubljani zmanjšali omejitev hitrosti?

2,36

termometer

Prehod za pešce na Kajuhovi ulici v Ljubljani
Foto: Google Street View

Bralec nas je opozoril na nevaren prehod za pešce v Mostah v Ljubljani, kjer se je že večkrat zgodila prometna nesreča, tudi s smrtnim izidom. Opozarja, da je hitrostna omejitev prometa na nepreglednem odseku ceste odločno previsoka.

Gre za odsek Kajuhove ulice od Zaloške ceste proti Kodeljevemu, kjer takoj za mostom čez Ljubljanico stoji prehod za pešce. Ta je osnovna povezava Fužin in Štepanjskega naselja z Mostami, kjer je na primer glasbena šola, cesto pa dnevno prečka veliko šolarjev, poudarja bralec.

Bralec meni, da je "omejitev na tem odseku odločno previsokih 60 kilometrov na uro. To v praksi pomeni, da večina voznikov vozi blizu 70 kilometrov na uro. Ko vozniki zagledajo pešce, ne morejo varno ustaviti. Koristno bi bilo omejiti hitrost, narediti hitrostno oviro, namestiti stacionarni radar, narediti nadvoz … Skratka vse drugo razen obdržati trenutno ureditev," opozarja bralec.

Kajuhova ulica v Ljubljani Foto: Google Street View Pobudo smo naslovili na kabinet ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Iz mestnega redarstva so nam odgovorili, da na omenjenem delu Kajuhove ceste ne izvajajo meritev hitrosti s samodejno merilno napravo, nameščeno v službenem vozilu.

"Za postavitev samodejne merilne naprave mora biti temu primerna tudi lokacija, da se lahko parkira službeno vozilo. Na konkretni lokaciji zaradi oblike cestišča to žal ni mogoče," pojasnjujejo.

Z mestnega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet pa bralcu sporočajo, da je projekt za dvignjen prehod za pešce in kolesarje že pripravljen. "Izveden bo v sklopu kolesarske povezave s Poljanskim nasipom, za katero kandidiramo za evropska sredstva. Trenutno preverjamo možnost, da bi dovoljeno hitrost znižali s 60 na 50 kilometrov na uro," še zatrjujejo.

Pišite nam

Če imate tudi vi podobno težavo oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v svoji občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si. Dodajte še fotografijo.

Kajuhova ulica Novice Napako še pred bralcem opazili na občini #PredlagajŽupanu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin