Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 2. 2024,
8.20

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,13

Natisni članek

policija Ljubljanski potniški promet avtobus napad

Ponedeljek, 5. 2. 2024, 8.20

2 meseca, 3 tedne

Potnika preprečila tragedijo: eden zadržal napadalca, drugi pobral nož #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,13

V jutranjih urah se je na enem izmed ljubljanskih mestnih avtobusov zgodil napad z nožem. Napadalca so do prihoda policistov pridržali drugi potniki, nato pa so mu policisti odzvzeli prostost. Napadeno žensko so hitro odpeljali z reševalnim vozilom. Po zadnjih podatkih ni v življenjski nevarnosti. 

Na avtobusu s številko 14 je danes v jutranjih urah moški z nožem zabodel žensko, ki je huje poškodovana, a ni v smrtni nevarnosti, so sporočili s policije. Osebi naj bi se poznali, napadalca pa je policija aretirala in se še vedno nahaja v policijskem pridržanju.

Peter Horvat, direktor LPP | Foto: Bor Slana/STA Peter Horvat, direktor LPP Foto: Bor Slana/STA Direktor LPP Peter Horvat je za Siol.net povedal, da so po dogodku pretreseni in da česa podobnega na avtobusih mestnega potniškega prometa še niso doživeli. "Po ogledu posnetka napada vemo, da sta potnika na avtobus vstopila pri Ljubljanskih mlekarnah. Pomaknila sta se v sredino avtobusa, na mesto, ki mu pravimo harmonika. Tam je fant zabodel dekle. Iz posnetka sodeč mu je pri tem nož padel na tla. Še sreča, da ga je drugi potnik takoj pobral s tal," posnetek opisuje Horvat.

Medtem ko se je ženska po poškodbi naslonila na ograjo, je napadalec želel zapustiti avtobus. "Pri postajališču Podmilščakova je želel izstopiti, a ga je drugi potnik zadržal, medtem pa je nekdo očitno že poklical policijo in obvestil voznika. Policisti so namreč že po nekaj minutah ustavili avtobus in prijeli napadalca," je pojasnil direktor LPP.

Dodal je, da je bilo glede na podatke o validaciji v času napada na avtobusu od 30 do 40 potnikov. Na srečo je do avtobusa po njegovih besedah hitro pripeljalo tudi reševalno vozilo in napadeno potnico odpeljalo v bolnišnico. 

Na srečo so izjemno hitro do avtobusa pripeljali policija in reševalci. | Foto: Ana Kovač Na srečo so izjemno hitro do avtobusa pripeljali policija in reševalci. Foto: Ana Kovač

Druge potnike so nato odpeljali z drugim avtobusom, avtobus, na katerem se je zgodil napad, pa je nekaj ur stal na Parmovi ulici. Okoli 10. ure so avtobus odpeljali na sedež LPP v Šiško.

Več podrobnosti o dogodku in preiskavi bo v izjavi za javnost v torek ob 10. uri na Policijski upravi Ljubljana podal vodja sektorja za splošno kriminaliteto SKP PU Ljubljana Valter Zrinski.

Jankovic
Novice SDT preiskuje 19 osumljenih hudih kaznivih dejanj
Alkotest
Novice Ljubljanski policisti v soboto obravnavali več voznikov pod vplivom alkohola
slovenska policija
Novice Ste jo videli? Povzročitelj petkove nesreče neznan.
Ne spreglejte