Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 8. 2021,
19.12

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

ukrepi vlada cena popust občina Ruše Prireditev PCT koncert

Ponedeljek, 9. 8. 2021, 19.12

2 leti, 8 mesecev

Na koncertih ob PCT pogojih še PCT cene in PCT popusti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Preverjanje PCT pogojev med organizatorji koncertov in drugih dogodkov še naprej buri duhove. Organizatorji znamenitega Letnega odra Ruše so sprva sporočili, da pri obiskovalcih ne bodo preverjali, če so preboleli, cepljeni ali testirani in da je to odgovornost obiskovalcev. Po dopisu občine so se nato organizatorji vendarle odločili za spoštovanje vladnih odlokov. Ob PCT pogojih pa so uvedli tudi PCT popuste. 

Organizator dogodkov, ki potekajo na kultnem letnem gledališču Pod goroj v Rušah, je bil prejšnji teden jasen, da PCT pogojev na prireditvah, ki se pričenjajo ta četrtek, ne bo preverjal.

"Mi smo še vedno mnenja, da so obiskovalci tisti, ki so odgovorni za svoje zdravje in zdravje ostalih okoli njih. Takrat smo podali izjavo, ki smo jo podali zato, ker je bilo takrat zelo dosti nejasnosti okrog tega, kako in na kakšen način se bo preverjalo," je pojasnil Gorazd Ladinek iz Zavoda Cezam, ki priznava, da je odmevno sporočilo nekoliko povečalo prodajo kart.

Naj spoštujejo vladne odloke

A kmalu se je odzvala tudi ruška županja Urška Repolusk in opozorila, da je Cezam vendarle javni zavod, ki se financira iz javnih sredstev. "Zavedamo se tega dejstva, da seveda mora poslovati tudi zakonito, in seveda, če želimo delovati zakonito, moramo upoštevati predpise in pravila ter navsezadnje tudi odloke, ki veljajo v Republiki Sloveniji," je dejala.

Zdaj je jasno, da bodo na Letnem odru vendarle, tako kot to zahteva vladni odlok, na vstopu preverjali PCT pogoje. Brezplačnega testiranja pred prizoriščem po vsej verjetnosti ne bo. Ladinek je še povedal, da se za preverjanje PCT pogojev niso odločili zaradi poziva občine, ampak zaradi jasnejših navodil in pojasnil za organizatorje dogodkov, ki jih je minuli teden z odlokom sprejela vlada. Pogoje za vstop bodo preverjali tudi z aplikacijo.

Preverjanje, a zraven še popust in ugodne cene 

Ob PCT pogojih pa bo zaradi omejitev za vstop na prizorišče letnega odra veljal tudi posebni PCT popust in PCT cene. Program letošnjega letnega odra Ruše sicer v četrtek pričenjajo z elektronsko glasbo, konec tedna pa bodo tu nastopili še Zmelkoow, Tabu in Modrijani.

Jan Plestenjak
Trendi Jan Plestenjak zaradi PCT-pogojev ne namerava odpovedovati koncertov
Orlek
Trendi Skupina Orlek spoštuje PCT
Milan Krek
Novice Milan Krek: Začenja se četrti val. Ne moremo spet čakati. #video
očala telefon dioptrija ljudje
Novice Že tretja PCT aplikacija zdaj razkriva ime in letnico rojstva
Ne spreglejte