Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 1. 2022,
10.04

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

1

Natisni članek

uboj Celje policija

Petek, 7. 1. 2022, 10.04

2 leti, 3 mesece

Našli so 37-letnega osumljenca za poskus umora v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

1

Policija | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so pravkar izsledili in odvzeli prostost 37-letnemu moškemu, osumljenemu storitve kaznivega dejanja poskusa umora, ki so ga danes ponoči obravnavali v Celju. Okoli pol treh zjutraj je moški z nožem zabodel in hudo poškodoval 45-letno žensko, po dejanju pa je s kraja pobegnil. Poleg tega so celjski policisti včeraj okoli 21.30 bili obveščeni tudi o poskusu uboja v Preboldu, kjer je 45-letni moški zabodel 44-letnika in ga hudo poškodoval.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so v nočnih urah v Preboldu v sodelovanju s pripadniki specialne enote policije osumljenemu 45-letniku in še trem osebam odvzeli prostost in jih pridržali.

"Dejanje se je zgodilo v stanovanju večstanovanjske zgradbe, kjer se je družilo več moških v starosti od 24 do 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je prerasel v pretep. Med pretepom je eden izmed njih z ostrim predmetom, najverjetneje z nožem, v predel noge zabodel 44-letnega moškega in ga hudo telesno poškodoval," je povedal Damijan Turk, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

Dodal je, da je oškodovanec nato skupaj še z enim stanovalcem objekt zapustil, iskal zdravniško pomoč in bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Celje. Oškodovanec ni v življenjski nevarnosti. Ponoči so policisti štirim osebam odvzeli prostost. Sumijo jih storitve kaznivega dejanja uboja oziroma sodelovanja pri poskusu uboja. Od dogodka je minilo 12 ur, policisti dogodek še preiskujejo, je še pojasnil Turk.

Policisti izsledili in odvzeli prostost 37-letnemu moškemu

Potem ko je moški z nožem zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval, je s kraja pobegnil. Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so 37-letnega osumljenca, doma z območja Laškega, našli in mu odvzeli prostost. 

Po besedah Damijana Turka, je osumljenec prišel pred stanovanjski blok oškodovanke, jo tam pričakal, napadel z nožem in najmanj enkrat zabodel ter jo hudo telesno poškodoval. Takoj po dejanju je s kraja pobegnil. Policisti so ugotovili, da sta oškodovanka in osumljenec v preteklosti živela v partnerski zvezi. 

Osumljen je 37-letni moški, doma z območja Laškega. Oškodovanka je bila odpeljana v celjsko bolnišnico na zdravljenje in je izven življenjske nevarnosti. Sedemintridesetletnika sumijo poskusa storitve kaznivega dejanja umora. Tudi v tem primeru policisti in kriminalisti primer še preiskujejo.

Vsi osumljenci so stari znanci policije 

Tako prvi štirje osumljenci kot tudi 37-letnik so policiji že poznani. Osumljenci so bili v preteklosti obravnavani zaradi različnih kaznivih dejanj. V skupini štirih osumljencev so posamezniki, ki so bili obravnavani za premoženjska kazniva dejanja in kazniva dejanja z elementi nasilja, 37-letni osumljenec pa je bil obravnavan za podobno kaznivo dejanje kot danes. 

Iskana oseba
Novice Poskus uboja v Celju: policija išče osumljenca na fotografiji
Kriminalist
Novice Policija preverja kriminalista, ki je kupil nepremičnino od člana Kavaškega klana
Ne spreglejte