Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2024,
8.19

Osveženo pred

3 ure, 30 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Natisni članek

tek dobrodelnost Brdo pri Kranju

Sobota, 7. 9. 2024, 8.19

3 ure, 30 minut

Na Brdu pri Kranju danes tekači znova za dober namen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
grad Brdo | Triglav tek tekače letos vabi na polmaraton, tek na deset kilometrov in pet kilometrov, družinski tek na 3,4 kilometra in otroški tek na 350 oziroma 700 metrov. Letošnja novost je tako imenovana vključevalna trasa v dolžini 1.400 metrov, namenjena gibalno oviranim osebam. | Foto Klemen Korenjak

Triglav tek tekače letos vabi na polmaraton, tek na deset kilometrov in pet kilometrov, družinski tek na 3,4 kilometra in otroški tek na 350 oziroma 700 metrov. Letošnja novost je tako imenovana vključevalna trasa v dolžini 1.400 metrov, namenjena gibalno oviranim osebam.

Foto: Klemen Korenjak

Na posestvu protokolarnega objekta Grada Brdo bo danes potekal 12. Triglav tek. Dogodek z udeležbo nekaterih vrhunskih športnikov vabi rekreativne tekače na različne proge, od otroških na 350 metrov in 700 metrov do polmaratonske razdalje. Tudi letos bo dogodek potekal z dobrodelno noto, saj bodo udeleženci tekli za boljšo oskrbo novorojenčkov.

Tekači se bodo lahko letos preizkusili na šestih različnih razdaljah. Štart tekov bo na osrednjem prireditvenem prostoru ob objektu Nogometne zveze Slovenije, od koder se bodo udeleženci podali po trasah protokolarnega parka Brdo pri Kranju, so sporočili iz Skupine Triglav, ki s tekom želi spodbujati zdrav življenjski slog.

Triglav tek tekače letos vabi na polmaraton, tek na deset kilometrov in pet kilometrov, družinski tek na 3,4 kilometra in otroški tek na 350 oziroma 700 metrov. Letošnja novost je tako imenovana vključevalna trasa v dolžini 1.400 metrov, namenjena gibalno oviranim osebam.

Dogodek se bo začel ob 9.30 z družinskim tekom na 3,4 kilometra, kot zadnji pa bodo na vrsto prišli še otroci, ki se bodo ob 13. uri lahko podali na 350 oziroma 700 metrov dolgo progo.

Tekli bodo tudi znani športniki

Tekaškega dogodka se bodo kot ambasadorji po napovedih organizatorjev udeležili vrhunski športniki Jakov Fak, Peter Prevc, Žan Košir, Rok Marguč, Timi Zajc, Lara Rajterič, Nika Vodan, Robi Kogovšek in tudi eden od igralcev slovenske nogometne reprezentance.

Poleg druženja s slovenskimi športniki bodo udeleženci lahko uživali še v spremljevalnem zabavnem programu. Za otroke bo zagotovljeno varstvo z animacijami, druge obiskovalce pa bodo zabavali glasbeniki Samuel Lucas & The Groove Station in akrobatska skupina Dunking Devils.

Za novorojenčke

Poleg spodbude posameznikov h gibanju je športna prireditev posvečena tudi najranljivejšim članom družbe. Zavarovalnica Triglav vsako leto preda donacijo bolnišničnim ustanovam. Letos bo sredstva v višini 16 tisoč evrov donirala Društvu za izboljšanje pogojev za rojstva zdravih otrok Slojenčki.

V ospredju dogodka pa bo po besedah organizatorjev tudi trajnost. Med drugim bo tekačem zagotovljen topel obrok iz sestavin lokalne pridelave, prireditelji pa bodo skupaj s tekači poskrbeli, da na prizorišče pridejo s trajnostnimi oblikami prevoza in naravo posestva Brdo ohranijo čisto.

Sodelujoči na forumu o etiki v umetni inteligenci na Brdu pri Kranju
Novice Na Brdu pri Kranju o pomenu razvoja umetne inteligence za dobrobit vseh #video
_DSC1207_Biostile_1200
Novice Odgovoren odziv na klice ranljivih v družbi
Partizanska bolnica Franja
Novice Sredstva za obnovo Partizanske bolnice Franja bodo zbirali tudi z dobrodelnim koncertom
Reševalno vozilo
Novice Slovenija Ukrajini predala reševalno vozilo za prevoz novorojenčkov in nedonošenčkov
Ne spreglejte