Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 4. 2023,
15.12

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

2

Natisni članek

Slovenija prenova vrtec donacija Gorenjska banka MK Group

Petek, 14. 4. 2023, 15.12

1 leto

MK Group in Gorenjska banka: vrtcem bodo donirali 150 tisoč evrov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

2

MK Group in Gorenjska banka bosta v okviru regijskega programa družbene odgovornosti Podpora družini letos otroškim vrtcem  donirali 150 tisoč evrov.  Donacijo bodo namenili šestim vrtcem v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Kopru, Izoli in Portorožu. Z državnim sekretarjem na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje dr. Borisem Černilcem sta se srečala direktor MK Group Jovan Purar in predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak, sledijo pa tudi dogovori z lokalno samoupravo in vodstvi otroških vrtcev. 

"Podpora družini je regijski program družbene odgovornosti, ki ga MK Group izvaja že sedmo leto. Program se je začel v obliki nagrajevanja zaposlenih v skupini, ki so postali starši, nato pa se hitro razširil na zunanje organizacije in ustanove, ki so usmerjene k skrbi za otroke in družino," je dejal Jovan Purar iz MK Group.

Donacije po vsej jadranski regiji

MK Group v letošnjem letu namenja donacije v vsej jadranski regiji. Poleg Slovenije, kjer pri donaciji sodelujejo z Gorenjsko banko, družbeno odgovorni program Podpora družini izvajajo tudi v Srbiji, na Hrvaškem in v Črni gori v skupni vrednosti 600 tisoč evrov. 

"Sicer pa ob praznovanju 40-letnice MK Group za program družbene odgovornosti letos namenjamo milijon evrov. Menimo, da so najboljši način za obeležitev obletnice donacija in nadaljnja vlaganja v lokalne skupnosti, kjer poslujemo," je še povedal Purar.

Denar za prioritetne potrebe po skupnem dogovoru

"Kot skrbna in vestna delodajalca v Sloveniji se MK Group in Gorenjska banka osredotočata na občine in kraje, kjer poslujemo in od koder prihajajo naši zaposleni. Donacijo v skupni vrednosti 150 tisoč evrov bomo namenili šestim vrtcem v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Kopru, Izoli in Portorožu. Sredstva bomo namenili za prioritetne potrebe po skupnem dogovoru. Vrtci lahko donacije namenijo za prenovo ali opremo novih prostorov – igralnic ali igrišč," sta na srečanju z Borisom Črnilcem z ministrstva za vzgojo in izobraževanje še povedala donatorja.  

Delovno srečanje na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje. Z leve: dr. Boris Črnilec, Mario Henjak in Jovan Purar.  | Foto: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje Delovno srečanje na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje. Z leve: dr. Boris Črnilec, Mario Henjak in Jovan Purar. Foto: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

Ker so otroški vrtci kraj za najzgodnejša raziskovanja in ustvarjanja, so se letos odločili za donacijo vrtcem v Sloveniji in v jadranski regiji. "Slogan Slavimo prihodnost ob 40-letnici MK Group najbolje opisuje naš namen. Verjamemo v družinsko politiko, ustvarjanje spodbudnega okolja za naše najmlajše ter prihodnje generacije. Donacija otroškim vrtcem nam omogoča izpolnjevanje vizije, vrednost podjetja in vlaganje v prihodnost," sta povedala predstavnika Mk Group in Gorenjske banke.

V kratkem tudi srečanja z župani 

Uvodno srečanje s predstavnikom ministrstva za vzgojo in izobraževanje je bilo po besedah donatorjev prijetno.

"Na uvodnem sestanku smo predstavili namen letošnje donacije in prejeli kakovostne informacije ter spodbudo za komunikacijo z občinami, saj so občine ustanoviteljice predšolskih zavodov in tudi najbolje poznajo potrebe in želje posameznih otroških vrtcev," sta še dejala.

"V kratkem pričakujemo srečanja z župani in verjamemo v uspešen razvoj programa družbene odgovornosti MK Group in Gorenjske banke, ki bo na obraze otrok in njihovih staršev prinesla novo radost," še pravijo v družbah, ki bosta letošnjo donacijo namenili otroškim vrtcem.

Mk Group in Gorenjska banka sta že lani z veliko donacijo pomagali Porodnišnici Ljubljana, kjer so prenovili štiri poporodne sobe, predlani pa z velikodušno gesto poskrbeli za brezplačni oddih za zdravstveno osebje, ki je skrbelo za bolnike s covid-19.
podvodno diverzantsko plovilo "ronilica" R-2
Novice Donacija iz Črne gore v Park vojaške zgodovine #foto
Bolnica. Bolniška postelja.
Novice Za letošnje praznike podarite nasmehe. Pomagajte Rdečim noskom!
Telekom Slovenije
Novice Srčni sklad pomagal otrokom, ki so izgubili enega ali oba starša
Deklica Eva
Novice Prva zmaga za Evo, ki bo odšla na operacijo v ZDA
17-Spar_BON_PediatricnaKlinika_Sladkorcki_1200x800
Novice SPAR podaril 5.000 evrov Društvu za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami
Ne spreglejte