Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 3. 2014,
9.35

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ministrstvo za obrambo Roman Jakič

Ponedeljek, 3. 3. 2014, 9.35

4 leta, 2 meseca

Ministrstvo za obrambo bo objavilo javni razpis za pet delovnih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po ponovni uvedbi 24-urnega delovanja 13 regijskih centrov za zaščito in reševanje je moralo Ministrstvo za obrambo za njihovo normalno delovanje izvesti kadrovsko popolnitev.

Z izvedbo optimizacije organizacije dela je bilo v ta namen premeščenih pet javnih uslužbencev iz upravnega dela Ministrstva za obrambo in štirje pripadniki Slovenske vojske, manjkajoči kader za delo v regijskih centrih se je zagotavljal tudi s premestitvami znotraj Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Vsi zaposleni so imeli sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas, kar je tudi eden od pogojev za zasedbo delovnega mesta.

Na objavljeno notranjo seznanitev o prostih delovnih mestih operaterja V, ki jo je Služba za kadrovske zadeve ministrstva na internih spletnih straneh Ministrstva za obrambo objavila 19. avgust 2013, so se – ne glede na pogoje v objavi – prijavili štirje pripadniki Slovenske vojske, dva med njimi sta imela sklenjeno delovno razmerje za določen čas, zato njune razporeditve ni bilo možno realizirati, eden je od prijave v postopku odstopil, eden pa je bil premeščen v regijski center v Postojni.

Velikega zanimanja za premestitev na delovno mesto operaterja v regijskih centrih za obveščanje med pripadniki Slovenske vojske, v nasprotju s trditvami predstavnika Sindikata Ministrstva za obrambo, torej ni bilo. Na podlagi Zakona o obrambi imajo pripadniki Slovenske vojske sklenjena delovna razmerja za določen čas in so uradniki, delovna mesta operaterjev v regijskih centrih pa so razvrščena med strokovno-tehnična delovna mesta, kar pomeni, da že pridobljenih napredovanj v plačnih razredih ne morejo prenašati.

Na podlagi izdanega soglasja Vlade Republike Slovenije bo Ministrstvo za obrambo izvedlo javno objavo petih prostih delovnih mest operaterjev v centrih za obveščanje. S tem bo vsem, tudi pripadnikom Slovenske vojske, ki imajo delovno razmerje sklenjeno za določen ali nedoločen čas, dana možnost prijave in kandidiranja za zasedbo delovnega mesta.

Ne spreglejte