SiolNET. Novice Slovenija
1,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ministrstvo: Ne gre za nezaupanje Šestanu, želimo ga razbremeniti

1,84

termometer

Srečko Šestan
Srečku Šestanu je bilo preklicano pooblastilo za vodenje urada za operativo, ostaja pa poveljnik civilne zaščite. Foto: STA

Srečku Šestanu je bilo preklicano pooblastilo za vodenje urada za operativo, ostaja pa poveljnik civilne zaščite. Na ministrstvu za obrambo pojasnjujejo, da ne gre za nezaupanje Šestanu, pač pa ga želijo le razbremeniti, da bi se lahko v celoti posvetil vodenju civilne zaščite. Premestili ga bodo tudi v kabinet ministra za obrambo Mateja Tonina.

Srečko Šestan, ki opravlja funkcijo poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije, je na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) zaposlen kot sekretar v službi za podporo vodenju. Zaradi daljše odsotnosti direktorja urada za operativo je po pooblastilu v zadnjem času vodil tudi tega.

Ob prvem valu epidemije covid-19 pa se je po navedbah obrambnega ministrstva pokazalo, da je kriza tako kompleksna, da vodenje civilne zaščite zahteva celotnega človeka, ob tem pa je prav tako nujno, da tudi uprava za zaščito in reševanje deluje nemoteno, urad za operativo pa je v tem primeru ključnega pomena.

Gneča Hrvaška Novice Kot da bolezni covid-19 ni: čez dan rekordne okužbe, zvečer zabava #video

Obrambno ministrstvo: Šestana smo razbremenili

Zato je po razglasitvi drugega vala epidemije "vodstvo uprave za zaščito in reševanje predlagalo, vodstvo ministrstva za obrambo pa podprlo predlog, da se poveljnika civilne zaščite Srečka Šestana razbremeni in se mu omogoči, da polno opravlja delo poveljnika civilne zaščite, saj so razsežnosti epidemije v drugem valu obsežnejše kot v prvem valu," so sporočili z ministrstva. Zato so mu preklicali pooblastilo za vodenje urada za operativo, ki poleg podpore poveljniku civilne zaščite pri boju zoper novi koronavirus vodi projekte, ki ne morejo zastati, so pojasnili.

Na ministrstvu za obrambo, ki ga vodi Matej Tonin, so poudarili, da ne gre za nezaupanje Šestanu, pač pa ga želijo razbremeniti. Na ministrstvu za obrambo, ki ga vodi Matej Tonin, so poudarili, da ne gre za nezaupanje Šestanu, pač pa ga želijo razbremeniti. Foto: STA

Med omenjenimi projekti so navedli projekt zniževanja stroškov občin s prevzemom zavarovanj gasilcev na raven države, oblikovanje novega sistemskega pristopa urejanja pokrivanja stroškov intervencij gorskih reševalcev in izzive, ki jih prinaša umestitev področja zaščite in reševanja v enotno kohezijsko politiko 2014–2020, večletni finančni okvir 2021–2027 ter načrt za okrevanje in razvoj in s tem povezano spremembo organizacijske strukture enot in služb v sistemu zaščite in reševanja.

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus Novice Nov rekord: skoraj dva tisoč novih okužb, umrlo še 19 bolnikov

"Delo Srečka Šestana cenimo in spoštujemo"

"Navedeni projekti zahtevajo 'celega človeka', zato bo urad za operativo po pooblastilu vodila izkušena oseba, ki je že zaposlena na URSZR in se je z navedeno tematiko ukvarjala že do zdaj," so navedli. Ob tem so za STA povedali, da formalno novi vodja urada še ni imenovan, zato imena tudi še ne razkrivajo.

Kot so še dodali, se vodstvo ministrstva "zaveda, da je vodenje civilne zaščite izjemnega pomena, zato bo v prihodnjih dneh predlagalo, da se poveljnika Šestana premesti v kabinet ministra, tako kot je bilo to urejeno že v času ministrovanja ministrice Andreje Katič".

"Srečko Šestan kot poveljnik civilne zaščite deluje z vsemi pooblastili kot do zdaj. Ob tem ima vso podporo vodstva URSZR kot tudi vodstva ministrstva za obrambo. Delo Srečka Šestana cenimo in spoštujemo," so po poročanju STA še poudarili na ministrstvu za obrambo. 

Hrvaška Novice Na Hrvaškem več kot dva tisoč novih okužb

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin