Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2022,
11.33

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

158

Natisni članek

Milan Brglez Milan Kučan Nataša Pirc Musar

Sreda, 19. 10. 2022, 11.33

1 leto, 6 mesecev

Milan Kučan obrnil hrbet Milanu Brglezu. Golob mu odgovarja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

158

Nekdanji predsednik republike Milan Kučan je nekaj dni pred volitvami sporočil, da bo v nedeljo na predsedniških volitvah volil Natašo Pirc Musar, in ne Milana Brgleza, na katerega je v preteklih tednih prav tako razširil svojo podporo, poroča N1. Medtem sta Brglezu podporo danes izrazila predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob in predsednica SD Tanja Fajon. Golob se je odzval tudi na sporočilo Milana Kučana. 

Nataša Pirc Musar, Darko Horvat
Novice Pirc Musarjeva o pidovskem tajkunu: Darko Horvat je finančni genij #video

Potem ko je Milan Kučan junija letos kot kandidatko za predsednico republike podprl Natašo Pirc Musar in je septembra svojo podporo razširil še na Milana Brgleza, je danes za N1 povedal, da bo v nedeljo ostal pri prvotni odločitvi in glasoval za Pirc Musarjevo. "Vse, kar se je dogajalo od takrat, ni v ničemer vplivalo na mojo odločitev. Prej bi rekel, da jo je v nekaterih elementih še okrepilo," je povedal in dodal, da je "res prišel čas za žensko na tem mestu".

Kučan o Musarjevih poslih: Če so nepravilnosti, jih je treba odkriti

Glede tranzicijskih poslov njenega moža Aleša Musarja je Kučan dejal: "Za predsednika republike ne kandidira njen mož. Pirc Musarjeva poudarja, da je pri tem pomembno, ali so stvari zakonite, ali so plačani davki in ali so podjetja družbeno odgovorna. Mislim, da je v tem njeno zaupanje v pravosodni sistem. Če so nepravilnosti, jih je treba odkriti. Če bodo odkrite nepravilnosti, bo njen mož za to tudi odgovarjal."

Milan Brglez
Novice Milan Brglez tik pred soočenjem odpovedal udeležbo. Kaj je v ozadju? #video

V zvezi s podporo Milanu Brglezu je nekdanji predsednik republike izpostavil: "Izjavil sem, da sem Pirc Musarjevo podprl, ko še ni bilo drugih kandidatov, da so se kasneje pojavili drugi kandidati, med temi sta tudi Vajgl in Brglez, ki bi glede na sorodnost naših stališč lahko bila deležna moje podpore."

Dodal je, da pri tem ni pomembno, da Brglezovo kandidaturo podpira tudi Gibanje Svoboda. "Izjavil sem, da se mi ne zdi primerno, če bi ista stranka, torej stranka Gibanje Svoboda, imela na treh najvišjih mestih v Sloveniji tri najvišje predstavnike te stranke: torej predsednika in dve podpredsednici. To je bilo moje stališče," je še dejal.

Fajonova in Golob podprla Milana Brgleza

Medtem sta predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob in predsednica SD Tanja Fajon danes izrazila podporo njihovemu skupnemu predsedniškemu kandidatu Milanu Brglezu. Po besedah Fajonove je Brglez državnik z veliko začetnico, spoštuje ustavo, ljudi, svoja načela in vrednote ter jih postavlja pred interese političnih strank.

Fajonova, ki bo svoj glas oddala na predčasnih volitvah, je pozvala vse državljane, naj se teh volitev udeležijo. K udeležbi na volitvah že v prvem krogu je pozval tudi predsednik vlade. Ob tem je poudaril, da je spomin na prejšnje obdobje še živ in da si nihče ne sme zatiskati oči, da se bodo "mračne sile" vrnile, če se ponudi priložnost. "Vrnile se bodo preko formalno neodvisnega kandidata, ampak v resnici natančno vemo, kdo stoji zadaj," je dejal. Tudi če Brglez ne prihaja iz njihove stranke, ga podpirajo enako trdno "morda celo še bolj kot naši koalicijski partnerji", je ocenil Golob. 

Golob odgovarja Kučanu: Nekateri zelo zreli ljudje tega še vedno ne dojamejo

Brglez se je strankama zahvalil za podporo, poleg tega je tudi on pozval k udeležbi na volitvah. Glede podpore Milana Kučana in Danila Türka, ki sta podprla Natašo Pirc Musar, ne pa tudi Brgleza, je zadnje omenjeni dejal, da šteje glas vsakega volivca in da bo spoštoval končno odločitev volivk in volivcev. Fajonova je dejala, da spoštuje vsako mnenje.

Bolj zgovoren je bil na to temo Golob, ki je dejal, da se včasih človek vpraša, ali narobe razume svet. Ena od stvari, ki so se jih naučili v zadnjem letu dni, je po njegovih besedah, da ko razbijajo levo sredino, na oblast pripeljejo avtoritarce. "Mislil sem, da je to sporočilo konzumirano in razumljeno od vseh," je dejal in dodal: "To, da nekateri zelo zreli ljudje tega še vedno ne dojamejo in ne razumejo, da je takrat, ko se povezujemo na levi sredini, tako povezovanje treba brezpogojno podpreti. To je zame enigma. Ampak ljudje smo različni in različnost nas baje bogati." 

Novice Videtič v oddaji Ura moči: Brglez je blefer #video
Jernej Pikalo
Novice Jernej Pikalo o trditvi Nataše Pirc Musar: Baba čula, baba rekla
Ne spreglejte