Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 10. 2022,
9.19

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,67

75

Natisni članek

Mirko Mayer Planet TV predsedniške volitve soočenje Milan Brglez

Ponedeljek, 17. 10. 2022, 9.19

1 leto, 6 mesecev

Milan Brglez tik pred soočenjem odpovedal udeležbo. Kaj je v ozadju? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,67

75

Skupni kandidat strank Socialni demokrati (SD) in Gibanje Svoboda (GS) Milan Brglez je deset dni po uradni potrditvi udeležbe na soočenju predsedniških kandidatov na Planet TV le slabo uro pred posebno oddajo Slovenija izbira udeležbo odpovedal. Brglezovemu volilnemu štabu smo poslali vprašanja, zakaj je Brglez tik pred zdajci odpovedal udeležbo, kdo mu je to predlagal in kdo je sprejel končno odločitev. "Milan Brglez se včerajšnjega soočenja ni udeležil iz osebnih razlogov," so nam odgovorili.

Novice Brglez razkril zanimivo podrobnost iz ozadja odmevnega dejanja Fajonove #video

Prošnjo za komentar Brglezove neudeležbe na soočenju smo poslali strankama SD in GS. Pojasnila bomo objavili, ko jih prejmemo.

Stranka Gibanje Svoboda je sicer že med kampanjo pred spomladanskimi volitvami bojkotirala vsa soočenja na Planet TV. Ali to pomeni, da Brglez ni več kandidat SD, temveč le še kandidat največje vladne stranke GS?

Nataši Pirc Musar se zdi Brglezova poteza neprimerna, saj ni v skladu s političnim bontonom. Poudarila je, da je sama neodvisna kandidatka, ki "tovrstnih nahrbtnikov nima in tovrstnih ukazov tudi od nikogar ne dobiva".

Novice Drugačen pogled: o kandidatih spregovorili njihovi partnerji #video

Anže Logar, ki mu v kampanji pogosto očitajo pričakovanja Janeza Janše, je spomnil, da se je sam udeležil vseh soočenj, tako pa bo ravnal tudi v prihodnje. "Če so se v Brglezovem volilnem štabu odločili, da ne pride oziroma ne sme priti na današnje soočenje, je to njihova odločitev," je komentiral nenavadno določitev.

Vladimir Prebilič je ponovil svoje prepričanje, da predsednik ne sme biti nikomur nič dolžan, še posebej ne političnim strankam. "Dejstvo je, da vladna stranka že obvladuje določene centre moči. Ni dobro, da jih obvladuje še v funkciji predsednika republike. Naj to prepustijo še komu drugemu," je opozoril. Dodal je, da je medije, ne glede na osebne preference kandidatov, treba spoštovati.

Pirc Musar
Novice Nataša Pirc Musar priznala pritisk na medije: Moža sem prosila, naj se sestane s Tomažem Veselom #video
Ne spreglejte