Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2022,
12.33

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

105

Natisni članek

Tarča Tomaž Vesel Aleš Musar Nataša Pirc Musar

Petek, 2. 9. 2022, 12.33

1 leto, 7 mesecev

Nataša Pirc Musar priznala pritisk na medije: Moža sem prosila, naj se sestane s Tomažem Veselom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

105

"Aleša sem prosila, ali se lahko s Tomažem Veselom usede. Usedla sta se v središču mesta, če bi se želela skriti, bi se skrila, vsem na očeh in sem samo prosila, naj se pogovorita, ali bo ta predvolilna predsedniška kampanja čista, ali lahko kampanjo izpeljemo brez metanja polen pod noge," je v oddaji Tarča na TV Slovenija priznala predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar. 

Ali se vam zdi prav, da sta bila v oddajo Tarča na TV Slovenija v času, ko uradne kandidature za predsedniške volitve sploh še niso bile vložene, povabljena le Nataša Pirc Musar in Anže Logar?

  • Da.
    9,55 %
    397 glasov
  • Ne.
    90,45 %
    3759 glasov
Oddanih 4156 glasov

Pirc Musarjeva je julija v intervjuju za Siol.net nekaterim medijem očitala, da si je pri njih mogoče kupiti medijski mir ali pa jim plačati za napad.

"To je slabo. Da se je to zgodilo, za gospoda Goloba zagotovo ni dobro. To, da se medijski mir kupuje, da se plača medijski napad na drugače misleče, je nekaj, kar prakticira Požareport, Nova24TV in zdaj tudi Reporter in Necenzurirano. Je to novinarstvo? Odgovor je ne," je odgovorila na vprašanje, kako komentira dejstvo, da je družba GEN-I v času, ko jo je vodil aktualni predsednik vlade Robert Golob, podjetju nekdanje novinarke Necezurirano in trenutne predstavnice za stike z javnostjo Gibanja Svoboda Vesni Vuković plačala več kot sto tisoč evrov, pri čemer nihče od vpletenih ne želi pojasniti, za kakšen posel je šlo. 

Odgovorni urednik Pozareporta Bojan Požar je zaradi te izjave zoper Pirc Musarjevo napovedal celo tožbo.

Priznala je, kaj je prosila moža

Zdaj pa se je izkazalo, da se je spornih praks posluževala tudi sama, saj je priznala, da je svojega moža, poslovneža Aleša Musarja, znanega po sodelovanju z nekdanjim tranzicijskim tajkunom Darkom Horvatom, prosila, naj zaradi poročanja o njej posreduje pri Tomažu Veselu, nekdanjem predsedniku računskega sodišča, zdaj direktorju enega ključnih podjetij v medijskem imperiju Martina Odlazka.

"Jaz sem bila takoj po najavi kandidature deležna napadov z leve in desne. Veste v tem segmentu je težko biti neodvisen. Dobivala sem jih tako s strani Odlazkovih medijev kot s strani medijev, ki so blizu SDS. Jaz sem takrat Aleša prosila, če se lahko s Tomažem Veselom usede, usedla sta se v centru mesta, če bi se želela skriti, bi se skrila, vsem na očeh in sem samo prosila naj se pogovorita ali bo ta predvolilna predsedniška kampanja čista, ali lahko kampanjo speljemo brez metanja polen pod noge. Očitno pri tem pogovoru ni bil uspešen, kajti tudi po tem pogovoru z gospodom Veselom sem jaz dobila po šest, sedem negativnih člankov na vsako edicijo Reporterja in Necenzurirano," je dejala v oddaji Tarča.

Nataša Pirc Musar
Novice Zakaj se je Pirc Musarjeva obrnila na MNZ
Ruska dača
Novice Olimpijski komite odpovedal druženje športnic v Ruski dači
Ruska dača
Novice Kampanja Pirc Musarjeve na Ruski dači: njen mož gosti športnike, prisotni tudi sponzorji
Novice Bodo novi predsedniški kandidati kos nalogam, ki jih ima predsednik republike? #video
Ne spreglejte