Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 10. 2022,
22.40

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

35

Natisni članek

volitve kandidati Slovenija predsednik

Nedelja, 16. 10. 2022, 22.40

1 leto, 6 mesecev

Drugačen pogled: o kandidatih spregovorili njihovi partnerji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

35

V posebni oddaji Slovenija izbira so v soočenju štirih predsedniških kandidatov na Planet TV spregovorili tudi njihovi partnerji. Kako bi jih opisali, kakšne lastnosti pripisujejo partnerjem, ki so se podali v predsedniško tekmo, in za kaj bi si prizadevali kot prva dama oziroma gospod? "Žal mi je, da se izkaže, da sem neke vrste breme za Natašo," je dejal Aleš Musar, mož kandidatke za predsednico Nataše Pirc Musar. Janez Cigler Kralj je po besedah žene Klavdije Kralj mož akcije. Anže Logar bi bil zaradi svoje spoštljivosti in pozornosti dober predsednik, je povedala njegova žena Anja Rustja. Široko razgledanega in zagnanega Vladimirja Prebeliča, kot ga je opisala žena Brigita Prebelič, pa zanima tudi svet mladih. 

"Takšna, kot je doma, je Nataša tudi v kampanji"

"Vsekakor mislim, da so tiste lastnosti, ki jih ima tudi doma, se pravi to, da je energična, da je srčna, najpomembnejše tudi v kampanji," je o ženi, s katero je že 25 let, povedal Aleš Musar.

Kot prvi gospod bo imel privilegij sam definirati to funkcijo, je dodal Musar. "Moja prva naloga je Nataši stati ob strani, pri opravljanju predsedniške funkcije pa seveda samo tam, kjer to zahteva protokol," je med drugim še povedal Musar.

"Anže bo to nalogo dobro opravljal"

"Anžeta vidim kot izjemno spoštljivega, pozornega in verjamem, da bo to nalogo zelo dobro opravljal," je Anja Rustja, sopotnica Anžeta Logarja, dejala o prednostih svojega partnerja.

Ker je socialna delavka, bi si kot prva dama prizadevala za premik na področju skrbi za otroke s posebnimi potrebami, starejših oseb z invalidnostjo, "zelo zanemarjena skupina so tudi osebe s težavami v duševnem zdravju", je dodala.  

"Kar Janez sliši, vedno vodi v akcijo"  

Klavdija Kralj je moža opisala kot "zelo dialoškega človeka", ki rad posluša ljudi in jih tudi sliši. "Kar ga potem vedno vodi v to, da naredi akcijo, kar se vidi tudi v njegovem strokovnem delu ministra. Kot predsednik države bi ti dve lastnosti zelo dobro upošteval in naredil najboljše," je žena opisala predsedniškega kandidata Janeza Ciglerja Kralja

Kot prva dama bi podpirala družbene akcije, namenjene mladim, usmerjene predvsem v šport in zdrav življenjski slog. 

"Veliko ima vrlin, ki naj bi jih predsednik imel"

"Povezovalnost, ki jo je že večkrat dokazal na različnih nivojih, znanje, široka razgledanost, zagnanost," je lastnosti Vladimirja Prebeliča naštela njegova žena Brigita Prebelič.   

"Sama pa bi se raje držala malo bolj v ozadju," je o svoji vlogi prve dame še dejala Prebeličeva, sicer učiteljica, ki bi možu v predsedniški funkciji lahko pomagala z vpogledom v svet mladih in njihove potrebe. 

Joe Biden
Novice Predsednik Biden ponovno šokiral: trdi, da je njegov sin umrl v Iraku #video
Soočenje predsedniških kandidatov v Štihovi dvorani Cankarjevega doma. Anže Logar, Milan Brglez, Nataša Pirc Musar, Vladimir Prebilič, Janez Cigler Kralj, Peter Frankl, Janez Škrabec, Milan Kučan.
Novice Delo: Logar stabilno na prvem mestu
Robert Golob in Klakočar Zupančič
Mnenja Največja nevarnost za Roberta Goloba
Novice Brglez razkril zanimivo podrobnost iz ozadja odmevnega dejanja Fajonove #video
Ne spreglejte