Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 11. 2021,
7.08

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

102

Natisni članek

Osebno z Valentino Plaskan Valentina Plaskan Milan Krek

Ponedeljek, 15. 11. 2021, 7.08

2 leti, 2 meseca

Milan Krek v solzah o svoji družini: Upam, da bodo zdržali #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

102

"Ko se enkrat podaš na to pot, moraš tudi družini povedati, da bo hudo, da bo težko. Jaz sem ponosen na njih. Upam, da bodo zdržali," je o delu na položaju direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje v oddaji Osebno z Valentino Plaskan na Planetu povedal Milan Krek. Spregovoril je tudi o raperju Zlatku Čordiću, ki ga je pred letom dni na ljubljanskih ulicah zasledoval in žalil. 

"Virus ne pozna partijske knjižice," je v odgovoru na to, kako gleda na delitev na leve in desne, virus in levičarstvo, povedal Milan Krek ter nadaljeval:

"Kajti imamo enega skupnega sovražnika in to je virus. In kakršnokoli strankarsko opredeljevanje levo ali desno pri tem virusu je popolnoma nepomembno, ker virus nima ne partijske knjižice in tudi ne članske izkaznice katerekoli politične stranke."

Milan Krek
Novice Milan Krek: Evropa gre v nov val. Napovedi niso dobre.
O virusu, delitvi na leve in desne ter predlogu mikrobiologa Gorazda Pretnarja, da bi Kreka imenovali na položaj direktorja NIJZ, in tem, zakaj je Pretnar predlagal odstop takratne direktorice Nine Pirnat.

 
Ura moči
Novice Ura moči: Robert Golob? "Gre za velikega bleferja"

"Ko grem pred kamero, nikoli ne lažem, vedno povem resnico in resnica vedno boli. Te resnice niti ne želim ovijati v rdeč, zelen ali pa v kakršenkoli celofan. Ker tudi ljudem, ko gre za resne stvari, je edino prav, da poveš po pravici in stvari ne olepšuješ. Ker tudi jaz sam ne želim, da mi kdo rožice sadi, če je hudo. Jaz mislim, da je prav, da slovenskemu narodu povem, kaj nas čaka, kaj so problemi in kaj so rešitve. To je moja naloga kot direktorja NIJZ," je Krek povedal o tem, da ljudem pred kamero stvari pove tako kot oče svojim sinovom.

"Moram povedati, da se od prvega maja, odkar sem prevzel to funkcijo, nisem še nikoli sprostil. Nisem bil na dopustu, nisem bil na bolniški. Delam praktično vsak dan," je o delu in dopustu povedal Milan Krek.

Novice Ministrica Kustec: Kdor se s tem ne strinja, naj prevzame konkretne posledice #video
samotestiranje
Novice Ministrstvo šolam: Tako bo potekalo samotestiranje
O pritiskih na zdravnike in strahu ter o ljudeh, ki zdravnikom pišejo grožnje. Povedal je, da je komunikacija pod ustrezno ravnjo. Na lansko dogajanje se je odzval tudi Zlatan Čordić - Zlatko.

"Slabo je potem to, da je sporočilo za vse mlade, da so lahko nasilni, da se lahko opravičijo in se jim vse oprosti. Ne, poglejte, nasilja se nikoli ne oprosti in zame bo Zlatko vedno tak Zlatko, kakršen je bil takrat, ko me je spremljal od ministrstva za šolstvo do Trubarjeve. Žal se mi je zelo globoko vtisnil v spomin," je o nasilju in njegovem odobravanju povedal Milan Krek.

Janez Poklukar
Novice Minister Poklukar oblekel zdravniško haljo in pomagal obolelim
Ne spreglejte