Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 9. 2023,
20.05

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

Natisni članek

RTV Slovenija Dnevnik Odmevi Valentina Plaskan Luka Svetina

Petek, 22. 9. 2023, 20.05

7 mesecev, 1 teden

Luka Svetina ne bo več voditelj Odmevov, Plaskanova ne bo več vodila Dnevnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78
Luka Svetina | Luka Svetina je sporočil, da nanj v. d. odgovorne urednice pri vodenju Odmevov ne računa več, bo pa še naprej del informativnega programa. | Foto Bojan Puhek

Luka Svetina je sporočil, da nanj v. d. odgovorne urednice pri vodenju Odmevov ne računa več, bo pa še naprej del informativnega programa.

Foto: Bojan Puhek

Na javni Radioteleviziji Slovenija se je v zadnjih dneh zgodilo več kadrovskih zamenjav. Da ne bo več vodil Odmevov, je danes prek enega od družbenih omrežij sporočil Luka Svetina, ki pa je dodal, da ostaja del informativnega programa. Poleg njega se od vodenja Dnevnika poslavlja Valentina Plaskan.

"Danes me je v. d. odgovorne urednice obvestila, da name ne računa več kot voditelja Odmevov, ostajam pa del informativnega programa," je danes na svojem X-računu (nekdanjem Twitterju) sporočil Luka Svetina ter dodal, da bo svoje novinarsko poslanstvo še naprej opravljal po svoji vesti in stremel k objektivnosti, prejšnjemu vodstvu se je zahvalil za priložnost, voditeljici Odmevov Rosviti Pesek pa za pomoč.

Poleg Svetine pa se po poročanju nekaterih medijev od vodenja Dnevnika poslavlja tudi Valentina Plaskan Jordan. Oba, tako Svetina kot Plaskanova, sta delo na TV Slovenija začela po prihodu zdaj že nekdanjega direktorja TV Slovenija Uroša Urbanije. Pred prihodom na RTV je Svetina delal kot novinar Nove24TV, Plaskanova pa je novinarsko delo opravljala na Planet TV.

Valentina Plaskan ne bo več voditeljica Dnevnika. | Foto: Ana Kovač Valentina Plaskan ne bo več voditeljica Dnevnika. Foto: Ana Kovač

Rtv
Novice Oddaja Arena se poslavlja, ime oddaje, ki jo bo nadomestila, že znano

Novo vodstvo, ki ga je pred kratkim prevzela v. d. odgovorne urednice Polona Fijavž, se je odločilo tudi za spremembo pri oddaji Arena. Odslej se bo nova oddaja imenovala Arena, pogled naprej in bo, kot so zapisali na RTV, "nadaljevanje dosedanje oddaje z jasnim vsebinskim fokusom, do konca leta usmerjenim v odpravljanje posledic vremenskih katastrof".

Luka Svetina
Novice Novi voditelj Odmevov Luka Svetina odkrito o razmerah na RTV Slovenija #video
voditelji Odmevov
Novice Voditelji Odmevov dobivajo novega sodelavca
RTV Slovenija
Novice Razpis za direktorska mesta na RTVS ponovljen
Zvezdan Martič, Mirko Štular
Novice Zakaj Martič na čelu Radia Slovenija ne vidi več Štularja?
Ne spreglejte