Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2022,
13.23

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

11

Natisni članek

vlada Charles Michel Robert Golob

Ponedeljek, 5. 12. 2022, 13.23

1 leto, 4 mesece

Golob: Spregovorila sva o temah, ki so danes povsod v EU na prvem mestu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

11

"Danes sva spregovorila o temah, ki so danes povsod v EU na prvem mestu. Ocenjujeva, da bo v naslednjih dneh potrebno storiti še veliko, da bi izpolnili tiste naloge, ki smo jih zastavili na prejšnjem zasedanju Evropskega sveta," je po zaključku srečanja izpostavil predsednik vlade Robert Golob.

V Sloveniji je danes na delovnem obisku predsednik Evropskega sveta Charles Michel. S premierjem Robertom Golobom sta se na gradu Strmol pogovarjala o temah decembrskega vrha EU in torkovega vrha EU-Zahodni Balkan. V ospredju so bile energetika, migracije, ruska agresija na Ukrajino ter širitvena politika EU s poudarkom na Zahodnem Balkanu.

Golob je dodal, da je pomembno, da so opazili polno usklajenost med stališči Republike Slovenije in prevladujočimi stališči med članicami EU.

"Osebno se vam, dr. Robert Golob, zahvaljujem za veliko zavzetost in za močno dinamiko v evropskih razpravah, še posebej kar se tiče energetike, kjer imate izjemno strokovno znanje, kar je zelo pomembno na naših sestankih," je povedal predsednik Evropskega sveta Charles Michel.

Dodal je, da si jutri želijo priti do skupne izjave, da bo Zahodni Balkan še bolj povezan z Evropsko unijo, ne glede na postopke približevanja. Ob tem se je zahvalil predsedniku vlade in vladi za njihovo zavzetost.

Iz kabineta premierja so še sporočili, da sta naslovila trenutne razmere na energetskih trgih, posebno pozornost pa namenila napredku v pogovorih znotraj EU, zlasti o cenovni kapici za plin na veleprodajnem trgu.

Izmenjala sta poglede na odnose med EU in Zahodnim Balkanom, tudi v luči torkovega vrha povezave z voditelji držav iz regije v Tirani, ki se ga bosta udeležila.

Viktor Orban, Robert Golob
Novice Golob in Orban slovesno zagnala daljnovod Cirkovce-Pince

Golob bo posebej izpostavil podporo Slovenije podelitvi statusa kandidatke za članstvo v EU Bosni in Hercegovini

Premier Golob je Michelu posebej izpostavil podporo Slovenije podelitvi statusa kandidatke za članstvo v EU Bosni in Hercegovini na vrhu unije, ki bo 15. in 16. decembra v Bruslju, kar je voditeljem EU oktobra priporočila tudi Evropska komisija v širitvenem poročilu.

Spregovorila sta tudi migracijah, zlasti na zahodnobalkanski poti, in možnih celovitih rešitvah na tem področju, pa tudi o razmerah v Ukrajini in odzivu EU nanje.

Danijel Bešič Loredan
Novice KPK preiskuje domnevne pritiske zdravstvenega ministra v pogajanjih s Fidesom

Prvi delovni obisk Michela v Sloveniji od imenovanja nove vlade

To je bil prvi delovni obisk Michela v Sloveniji od imenovanja nove vlade. Golob se je sicer z njim srečal tudi na svojem prvem obisku v tujini, ki ga je imel junija v Bruslju. Tudi takrat so pogovori potekali predvsem o pripravah na takratni vrh EU.

Predsednik vlade Robert Golob se bo srečal z novoizvoljeno predsednico republike Natašo Pirc Musar
Novice Koalicijski partnerji do petka z imeni za nove ministre
prva seja sveta za nacionalno varnost
Novice Golob: Dokler imajo Ukrajinci voljo do vojaške obrambe, jih bomo podprli #video
Ne spreglejte