SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Medved grozi s kaznijo, podjetje odgovarja: Pogodbo smo v celoti izpolnili

0,29

termometer

Rudi Medved | Minister za javno upravo Rudi Medved je v ponedeljek napovedal kazen zaradi neosveževanja podatkov na lokalnih volitvah. | Foto: STA
Minister za javno upravo Rudi Medved je v ponedeljek napovedal kazen zaradi neosveževanja podatkov na lokalnih volitvah. Foto: STA

V podjetju SRC menijo, da so pogodbo z ministrstvom za javno upravo za izvajanje storitev informacijske podpore objave kandidatov in neuradnih rezultatov na lanskih lokalnih volitvah v celoti izpolnili skladno z vsemi sprejetimi obvezami ter navodili. Ponedeljkovih izjav ministra za javno upravo Rudija Medveda medtem ne morejo komentirati.

"Če naročnik ocenjuje, da v zvezi z našo izvedbo pogodbe obstajajo kakršnikoli razlogi za tožbo ali drug civilnopravni zahtevek, bi pričakovali, da bi o svojih zahtevah najprej obvestil pogodbenega partnerja. Ker nič takšnega nismo prejeli, izjav ministra (Rudija Medveda, op. a.) ne moremo komentirati," so sporočili iz podjetja SRC.

Rudi Medved Novice Minister napovedal kazen zaradi neosveževanja podatkov na lokalnih volitvah

Minister Medved napovedal uveljavitev odškodninske kazni

Na večer drugega kroga županskih volitev, ki je bil v začetku decembra lani, se je zaradi neosveževanja podatkov v spletni aplikaciji ministrstva za javno upravo pojavila zmeda pri ugotavljanju volilnega izida v Kopru.

Minister Medved je v ponedeljek napovedal, da bodo na ministrstvu od podjetja SRC uveljavljali odškodninsko kazen po pogodbi. Ob tem je kot možnost omenil tudi tožbo zaradi krnitve ugleda države.

Zaplet Koper Novice Kdo je kriv za zaplete v Kopru? Ministrstvo vrača žogico. #video

SRC: Pogodbo smo v celoti izpolnili

V podjetju SRC so v današnjem pisnem odzivu zapisali, da so s pogodbo sprejeli obveze, da bodo opravili storitve skladno s pogodbo, tehničnimi specifikacijami ter drugimi naročnikovimi navodili.

Ena od pogodbenih obvez, ki so jih sprejeli, je tudi ta, da ne smejo razkriti podatkov ali dejstev, s katerimi so se seznanili ob izvajanju pogodbe. "Menimo, da smo pogodbo v celoti izpolnili skladno z vsemi sprejetimi obvezami ter navodili, in svojih obvez ne nameravamo kršiti niti po opravljeni storitvi," so še navedli v omenjenem podjetju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin