SiolNET. Novice Slovenija
1,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger
martin golob

Slovenski duhovnik sveto mašo prenašal prek Facebooka

1,85

termometer

martin golob
Martin Golob je prek Facebooka prenašal sveto mašo. Foto: Vid Ponikvar

Skoraj dva tisoč uporabnikov družbenega omrežja Facebook je spremljalo prenos svete maše duhovnika Martina Goloba iz Bohinja, ta je ob izrednih ukrepih sveto mašo daroval s pomočjo sodobne tehnologije. Mašo si bo na Facebooku mogoče ogledati vsak dan ob 19. uri.

Duhovnik Novice Duhovnik iz Bohinja postaja prava spletna zvezda #intervju #video

Slovenski škofje so v četrtek na dopisni seji Slovenske škofovske konference sprejeli izredne ukrepe za preprečevanje širjenje koronavirusa, ti veljajo od danes do preklica. Med temi so "odpovedi vseh maš v cerkvah, podeljevanje zakramentov, ljudske pobožnosti in župnijska praznovanja. Praznovanje porok in krsta je odloženo, pogrebi pa potekajo le ob strogem upoštevanju navodil".

Duhovnik Martin Golob, ki s svojimi vlogi postaja spletna zvezda, je izkoristil sodobno tehnologijo in petkovo večerno sveto mašo v župnijski kapeli v Bohinju v javnost poslal prek družbenega omrežja Facebook.

V neposrednem prenosu si je darovanje maše ogledalo skoraj dva tisoč uporabnikov omrežja, več tisoč ljudi pa si je njegovo daritev ogledalo z zamikom. Golob bo prek Facebooka maševal vsak dan ob 19. uri.

Petkova večerna sveta maša Martina Goloba iz Bohinja:

Preberite še:

Zdravljenje okuženih v Italiji Novice V Italiji umrlo najvišje število okuženih v enem dnevu otroci pametne igrače Novice Pediatri: Otroci naj bodo za nekaj tednov izključenih iz vseh oblik druženja #video koronavirus Novice WHO: Evropa postala žarišče pandemije koronavirusa Schengen meja Novice "Na meji z Italijo, Hrvaško in Madžarsko rešujemo težave" #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 93
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin