SiolNET. Novice Slovenija
4,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marko Odlazek lastnik Majdičevega mlina, ki je zgorel v uničujočem požaru

4,79

termometer

požar kranj | Objekt s površino približno 1.800 kvadratnih metrov je v celoti zgorel in je popolnoma uničen.  | Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj/Facebook
Objekt s površino približno 1.800 kvadratnih metrov je v celoti zgorel in je popolnoma uničen. Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj/Facebook

Eden od lastnikov Majdičevega mlina, ki je pred kratkim zgorel v Kranju, je tudi Marko Odlazek, brat smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka, poroča spletni portal pozareport.si

Majdičev mlin je po pisanju Pozareporta v lasti podjetja Naš mlin, ki ga, kot je razvidno iz poslovnega asistenta Bizi, lastniško obvladujejo Sebastjan Zupanc, Eva Odlazek in Marko Odlazek.

s | Foto:

Zapuščen Majdičev mlin, v katerem so leta 1893 prižgali prvo luč v Kranju, je zagorel v noči na torek. Zaradi požara so evakuirali okoliške prebivalce, poleg zgradbe, ki je popolnoma uničena, pa je poškodovano še eno stanovanje, nekaj vozil in stekla na sosednjih objektih. 

Poškodovana tudi hidroelektrarna Sava

V požaru je bila poškodovana tudi hidroelektrarna Sava, ki stoji neposredno ob pogoreli stavbi. Hidroelektrarna, katere lastnik je Elektro Gorenjska, upravljavec pa Gorenjske elektrarne, zaradi nastale škode do celovite sanacije ne bo mogla obratovati, poroča STA.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je požar izbruhnil okoli 23.30, zaznali pa so ga policisti. Evakuirali so okoli 67 okoliških stanovalcev in jim zagotovili namestitev.

Skupaj je bilo na terenu 133 gasilcev in okoli 1. ure jim je požar uspelo omejiti. Objekt s površino približno 1.800 kvadratnih metrov je v celoti zgorel in je popolnoma uničen. Po podatkih policije obstaja nevarnost, da se uničeni objekt, v katerem je zagorelo, podre.

"Vzrok za požar še ni znan, trenutno zbrana obvestila pa ne izkazujejo storitve kaznivega dejanja. Do sedaj je znano, da je zagorelo v notranjosti zgradbe, ogenj pa se je z notranje strani hitro razširil na celoten zapuščen objekt. Notranjost objekta je bila v celoti lesena. Policisti so požar zaznali, ko so opravljali redno kontrolo območja. Ogenj je bil takrat že v celoti razvit. V okolici policisti niso opazili nikogar. Takoj so začeli z obveščanjem občanov, zaporo prometa, evakuacijo in drugimi aktivnostmi varovanja življenja in premoženja. Objekt je nevaren. Zato je zadrževanje na območju objekta še naprej prepovedano," je danes sporočila policija.
Borut Pahor Novice Ura moči: Je Pahor podpisal odpoklic Kajzerja, ker od vlade pričakuje novo službo? #video Požar v Parizu Novice Veletržnico pri Parizu zajel ogromen požar #video požar kranj Novice V požaru v Kranju močno poškodovana tudi hidroelektrarna Sava #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin