Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2022,
21.26

Osveženo pred

1 leto, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

Ljubljana volitve Gospodarsko razstavišče volišče

Četrtek, 21. 4. 2022, 21.26

1 leto, 12 mesecev

Ljubljansko volišče omnia prestavili na Gospodarsko razstavišče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

VOLIŠČE | Po podatkih okrajnih volilnih komisij bo v nedeljo na ljubljanskem volišču omnia v Ljubljani glasovalo več kot 5.200 volivcev.  | Foto STA

Po podatkih okrajnih volilnih komisij bo v nedeljo na ljubljanskem volišču omnia v Ljubljani glasovalo več kot 5.200 volivcev.

Foto: STA

Ljubljansko volišče omnia, na katerem lahko glasujejo volilni upravičenci zunaj okraja stalnega prebivališča, ki so za to pravočasno oddali vlogo, bo zaradi velikega števila prijav na Gospodarskem razstavišču, ne na sedežu ljubljanske upravne enote na Linhartovi cesti, kot je bilo to sprva predvideno, so sporočili iz DVK.

Državna volilna komisija (DVK) je namreč na današnji dopisni seji danes odločala o predlogu okrajnih volilnih komisij za območje Ljubljane, da bo lokacija tako imenovanega volišča omnia prestavljena na Gospodarsko razstavišče. Zaradi izjemno velikega števila pravočasno oddanih vlog za glasovanje na tem volišču namreč na prvotno predvideni lokaciji ne bi bilo mogoče zagotoviti učinkovite in pravočasne izvedbe glasovanja.

Po podatkih okrajnih volilnih komisij bo v nedeljo na ljubljanskem volišču omnia v Ljubljani glasovalo več kot 5.200 volivcev. "Zato je treba lokacijo volišča prestaviti na Gospodarsko razstavišče, kjer so volilna mesta že urejena in je na voljo tudi dovolj prostora, da bodo lahko volivci v primeru slabega vremena počakali v predprostoru, česar na Linhartovi 13 ne bi bilo mogoče zagotoviti," ugotavljajo na DVK.

Volivci bodo o spremembi lokacije obveščeni 

Volivci, ki so uspešno oddali vlogo za glasovanje na omenjenem volišču omnia, bodo o spremembi lokacije obveščeni prek elektronske pošte, poleg tega bo na prvotno predvideni lokaciji poskrbljeno za preusmerjanje volivcev, so zagotovili.

Vloge za glasovanje zunaj okraja stalnega prebivališča je bilo mogoče oddati do vključno 20. aprila. Poleg volivcev s stalnim prebivališčem v Sloveniji so lahko vlogo za glasovanje na volišču omnia oddali tudi izseljenci, ki imajo stalno prebivališče v tujini, a bodo v nedeljo, na dan glasovanja, v Sloveniji. Po zadnjih podatkih je vlogo za glasovanje na 88 voliščih omnia oddalo več kot 10.600 volilnih upravičencev.

Volivec za glasovanje na volišču omnia potrebuje osebni dokument, s katerim se lahko identificira, na primer osebno izkaznico, potni list ali vozniško dovoljenje.

Rebeka Krašovec
Novice Svoj glas na predčasnem glasovanju oddal tudi Pahor
Volitve. Glas. Volilna skrinjica.
Novice Volišče na veleposlaništvu v Moskvi bo vendarle odprto
Volitve. Glas. Volilna skrinjica.
Novice Zaradi varnostnih razlogov tega volišča ne bo
Volitve
Novice Izolirani zaradi covid-19 bodo lahko volili na domu
Ne spreglejte