SiolNET. Novice Volitve 2022
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Volišče na veleposlaništvu v Moskvi bo vendarle odprto

0,01

termometer

Volitve. Glas. Volilna skrinjica. |  | Foto: Klemen Korenjak
Foto: Klemen Korenjak

 Državna volilna komisija (DVK) je na današnji seji sklenila, da bo na državnozborskih volitvah volišče na veleposlaništvu v Moskvi vendarle odprto. Pooblaščeni predstavnik zunanjega ministrstva bo volilno gradivo odnesel v Moskvo in ga po končanih volitvah prinesel nazaj v Slovenijo.

DVK je skupaj z zunanjim ministrstvom našla rešitev za ponovno odprtje volišča na veleposlaništvu Slovenije v Moskvi, so sporočili po seji DVK. Predvideno je, da bo pooblaščeni predstavnik zunanjega ministrstva volilno gradivo in volilne imenike odnesel v Moskvo in po končanih volitvah v zapečatenih ovojnicah prinesel nazaj v Slovenijo. Ob tem je treba upoštevati morebitna varnostna tveganja in nepredvidljivost okoliščin v času do izvedbe volitev.

DVK je na današnji seji sprejela tudi navodila za ravnanje članov volilnih odborov, ki bodo na dan volitev obiskovali volivce na domu. Ob obisku volivcev, ki bodo glasovali na domu zaradi okužbe s koronavirusom ali pa zaradi drugih bolezni, morajo člani volilnih odborov nositi ustrezne zaščitne maske in zaščitni vizir.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin