SiolNET. Novice Slovenija
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Letošnji informativni dnevi so potekali nekoliko drugače #video

0,13

termometer

Na fakultetah, višjih in srednjih šolah so bili danes informativni dnevi, ki so zaradi epidemije covid-19 potekali virtualno. Koristne informacije za lažjo odločitev o izbiri šolanja so pripravile tudi študentske in dijaške organizacije. Za bruce je na voljo 18.520 mest, študente višjih šol 11.934, za dijake 24.100.

hoja sprehod sneg Novice Sproščanje ukrepov: konec omejitve gibanja na občine, odpirajo se šole #video

Na informativnih dnevih, ki so tokrat potekali na daljavo na vseh srednjih šolah, v dijaških domovih, na fakultetah, višjih strokovnih šolah in na akademijah, so se bodoči dijaki in študenti podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, s poklici oziroma delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter drugimi koristnimi informacijami, pomembnimi za odločanje o šolanju. Šole in domovi so uporabili različna spletna orodja, vsem izobraževalnim ustanovam je na voljo tudi nov portal Virtualni informativni dnevi, piše STA.

Virtualna predstavitev večine srednjih šol bo še jutri ob 9. uri. Bodoči dijaki so se lahko podrobno seznanili s programi, šolo in možnostmi nadaljnjega šolanja, omogočen jim je tudi pogovor v živo preko Zooma. Devetošolcem največ informacij na enem mestu zagotavlja tudi nov portal Slovenske srednje šole, zbrane informacije in povezave do spletnih strani vseh srednjih šol in dijaških domov ponuja še portal ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Osnovna šola Novice V šolske klopi se vrača prva triada učencev, odpirajo se tudi vrtci #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin